Headlines News :

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στη Λάρισα.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 7:52 π.μ.


Μια σημαντική διοργάνωση έρχεται στο νομό Λάρισας την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το τριήμερο 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012, όπου διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών, Γυναικών και Νέων.

Οι περίπου 140 αθλητές που συμμετέχουν θα κινηθούν στη διαδρομή Λάρισα, Συκούριο, Τύρναβος, Ελασσόνα και σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναφέρεται παρακάτω αναλυτικά.
«Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αγώνες ποδηλάτου στη χώρα και είναι ιδιαίτερη χαρά να τον φιλοξενούμε στη Θεσσαλία. Είναι μια σημαντική διοργάνωση η οποία τονώνει το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθε, δίνει μηνύματα μαχητικότητας, της πίστης στην προσπάθεια κ.α. Για να τρέξει κανείς έναν αγώνα 150 χιλιομέτρων πρέπει να έχει καταρτίσει ένα σχέδιο στο μυαλό του και αυτό συμπίπτει με τη φιλοσοφία που έχουμε ως Αιρετή Περιφέρεια να λειτουργούμε με σχέδιο, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα οι αγώνες αυτοί τονώνουν και την τοπική οικονομία με δημιουργία μόχλευσης αθλητικής, οικονομικής και κοινωνικής» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Ο περιφερειάρχης ζήτησε απ' τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση εμψυχώνοντας τους αθλητές τόσο στην εκκίνηση και τον τερματισμό όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ζήτησε ακόμη την ευαισθησία όλων ώστε να προστατευτεί ο αγώνας και να μην κινδυνεύσουν οι αθλητές, καθώς θα διεξαχθεί κάτω από δύσκολες, όπως όλα δείχνουν, καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες. Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ποδηλατικής ομοσπονδίας για την άμεση και αποτελεσματική συνεργασία, καθώς και τους Δήμους Τυρνάβου, Λαρισαίων, Ελασσόνας και Τεμπών, τον Ποδηλατικό Σύλλογο της Λάρισας, την Τροχαία, τα Μ.Μ.Ε και τους εθελοντές που βοηθούν για να παραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. «Σήμερα περνάμε και ένα μήνυμα. Μέσα απ' τη συνεργασία και όταν έχουμε συνέργεια και συνοχή στις ενέργειές μας μπορούμε να κάνουμε πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απ' την πλευρά του ο πρόεδρος της ποδηλατικής ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Τερζής ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την επιμονή και την αφοσίωσή του στην διοργάνωση αυτού του αγώνα που προβάλει τον αθλητισμό και το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς. «Ο περιφερειάρχης αποδεικνύει ότι είναι ένας άνθρωπος με αθλητική κουλτούρα που συνέβαλε τα μέγιστα να γίνει ο αγώνας αυτός στη Θεσσαλία. Η διοργάνωση αυτή ευελπιστώ να είναι η αφετηρία και άλλων διοργανώσεων στην περιοχή με διεθνείς συμμετοχές γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος και εξαιρετική διάθεση για συνεργασία»
Ο κ. Τερζής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ευθ. Ρεντζιά για τη συμβολή του, την Τροχαία, τους Δήμους και όλους όσους συνεισέφεραν για τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος τονίζοντας ότι η απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων για τη Θεσσαλία μπορεί να ισοσταθμιστεί με πολλές αθλητικές διοργανώσεις στην περιοχή και θα πρέπει όλες οι ομοσπονδίες να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.
Εξάλλου ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Συμεών Οφείδης δήλωσε ότι θα υπάρχει ικανή δύναμη κυρίως δικυκλιστών αστυνομικών για την ομαλή διεξαγωγή αυτού του σημαντικού αγώνα και για τη διευκόλυνση των αθλητών και ζήτησε την κατανόηση των οδηγών για να υπάρξει επιτυχία σ' αυτό το δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα.
Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και όλους τους διοργανωτές, τονίζοντας την ικανοποίησή του που ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα, θα περάσει μέσα απ' το Δήμο με τον τερματισμό των γυναικών να γίνεται στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. «Το ποδήλατο στις αστικές περιοχές του Δήμου μας αποτελεί σημαντικό μέσο μεταφοράς και πρέπει με κάθε τρόπο να αγκαλιάσουμε αυτή τη διοργάνωση. Πέρα απ' την ενδυνάμωση του αθλητικού ιδεώδους ο αγώνας αυτό αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αναδείξουμε την περιοχή μας».
Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την υποστήριξη της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος και του Σωματείου Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου (Π.Γ.Σ.) Λάρισας.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.