Headlines News :

Deus Ex Machina Live.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 5:43 π.μ.

Τρίκαλα. 

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013. 

Μαζί τους οι: 
CLERKS CONSPIRACY & WITH NO SEVERITY.

Οι Deus Ex Machina δημιουργήθηκαν το 1989 στην Αθήνα από τις στάχτες του punk συγκροτήματος "Αδιέξοδο". Μέσα από μιά πληθώρα εμφανίσεων κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αναδειχθούν σε ένα από τα δυναμικότερα γκρουπ της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής και πλέον το μακροβιότερο ενεργό συγκρότημα στην Ελλάδα καθώς συμπλήρωσε 21 χρόνια από την δημιουργία του. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα που άφησαν εποχή λόγω της αστείρευτης ενέργειάς τους και του σταθερού κοινού τους το οποίο τους ακολουθεί παντού, ενώ από τις εμφανίσεις τους στο εξωτερικό ξεχωρίζουν η περιοδεία τους στην πρώην Γιουγκοσλαβία εν καιρώ πολέμου, η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στα Σκόπια το 1994, η Biennale 2000 στο Τορίνο και οι εμφανίσεις τους στην Βουλγαρία.
Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τον έντονο πολιτικοκοινωνικό στίχο και πολλές εμφανίσεις τους έχουν γίνει με σκοπό την αφύπνιση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης και αλληλεγγύης, ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό, διεκδικήσεις δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος κ.α. Επίσης συνέβαλλαν στην δημιουργία σχολείου στην περιοχή της Τσιάπα στο Μεξικό.
Σε μια εποχή που η κρίση επηρρεάζει την κοινωνικοπολιτική μας ζωή, η μουσική και οι στίχοι των Deus Ex Machina ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.
Το 2005 δημιούργησαν την δικιά τους δισκογραφική εταιρία μαζί με τους Earthbound (Lab records).
Το 2010 με την ευκαιρία της επετείου των 20 ετών τους, πραγματοποίησαν συναυλίες στις οποίες συμμετείχαν όλα τα μέλη (παλαιά και νέα) που έχουν συμμετάσχει στο συγκρότημα εως σήμερα.

Οι Deus αποτελούνται από τους:

  • Stavros X (vocals)
  • Dimitris Spyropoulos (guitar)
  • Dimitris Manthos (bass)
  • Tolik (guitar)
  • Kostas Petrou (drums).

Δισκογραφία:

  • Motorpsycho (Hitch Hyke 1990)
  • Execute/Iraq n Roll 7'' (Hitch Hyke 1993)
  • Worlds Apart (Hitch Hyke 1994)
  • No silence/SDS (Hitch Hyke 1995)
  • Different? (EP, Hitch Hyke 1997)
  • Signs (Hitch Hyke 2003)
  • Time Expires (EP, The Lab 2007)

Info:
Deus Ex Machina Live.
Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013, 9:30μμ.
Μουσική Σκηνή "Κεντρική Πλατεία", Τρίκαλα.
Είσοδος:10€.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.