Headlines News :

Σεμινάριο Video Clip.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 2:30 π.μ.

Λάρισα. 

A World of Music Dreams.
Ένα ταξίδι πίσω από τις κάμερες των Video Clip.

Με την υποστήριξη του ArtandCity.gr 

«A World of Music Dreams» είναι ο τίτλος ενός ακόμη σεμιναρίου από το 5ο  "Artfools Video Festival". O Παναγιώτης Κουντουράς παρουσιάζει τη δημιουργική διαδρομή από την προπαραγωγή μέχρι και την κυκλοφορία του Music Video. Ο σχεδιασμός, η καλλιτεχνική προσέγγιση, τα αισθητικά δεδομένα και η μεγάλη στιγμή του γυρίσματος να κορυφώνεται στο στάδιο του μοντάζ. Μέσα σε δύο ώρες αναγνωρίζουμε τις μεθόδους και ερμηνεύουμε την αφανή διαδικασία πίσω από τις κάμερες. Αγαπημένα Music Videos γίνονται αντικείμενο συζήτησης και αφορμή για να εξερευνήσουμε τη σημασία της εικόνας στον κόσμο της μουσικής. Βασική ή όχι; Η απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013.

Το σεμινάριο είναι τρίωρο και θα γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, προτελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00. Στο σεμινάριο θα διδάξει ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Κουντουράς (τμήμα κινηματογράφου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο σεμινάρια: «Πάμε γύρισμα» με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Στάμο Τσάμη και το «Μεικτές τεχνικές κινηματογράφου και θεάτρου» με τον σκηνοθέτη Άκυ Μητσιούλη, για τα οποία θα βγει άμεσα η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Σε όλα τα σεμινάρια η παρακολούθηση είναι δωρεάν.


A World of Music Dreams - ένα ταξίδι πίσω από τις κάμερες των Video Clip. Στο σεμινάριο με τίτλο: A World of Music Dreams, μπορούν να φοιτήσουν μέχρι και 20 άτομα στέλνοντας όνομά, τηλέφωνο και e-mail στο artfools.symmetoxes@gmail.com με την ένδειξη: Για το σεμινάριο video clip. 

Λίγα λόγια για το σεμινάριο. 
Εμπορικός μηχανισμός και εργαλείο αισθητικής προσέγγισης ταυτόχρονα. Music Videos ή Video Clip, μικρές δημιουργίες, αλληλένδετες πλέον στη μοναδική σχέση του κοινού με τον καλλιτέχνη. Η δίοδος της κινηματογραφικής εικόνας ξεπερνά τα στενά όρια του ήχου και προσφέρει οπτική σε στίχους και συναισθήματα. Εκφράζει έντονα τις ιδέες, τις τάσεις και τα εικαστικά ρεύματα. Ο χρόνος κυλά χαρίζοντας απλόχερα τα δικά του δώρα στο είδος. Οι τεχνολογικές ευκολίες, το ψηφιακό μέσο αλλά και το ίδιο το διαδίκτυο γεφυρώνει την επαφή της μουσικής με το κοινό.
Άλλοτε μικρές ιστορίες, σχεδόν βγαλμένες από κάποια ταινία. Πολλές φορές εντυπωσιακές performances που αναδεικνύουν την ένταση και τον δυναμισμό ενός κομματιού ή την προσωπικότητα του ίδιου του καλλιτέχνη. Σκληρός ρεαλισμός ή περίτεχνα στημένες δόσεις του φανταστικού συνθέτουν μουσικά βίντεο που στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Δίνουν τροφή στη σκέψη και καθιστούν το Video Clip αγαπημένο μέσο στις ψυχαγωγικές τάσεις της εποχής μας.
Ο κόσμος των μουσικών βίντεο κρύβει τη δική του μαγεία και η παραγωγή τους μπορεί να φαντάζει με ένα μικρό δημιουργικό άθλο. Συντελεστές πίσω από τις κάμερες προετοιμάζουν τις εικόνες, συνθέτουν την τελική οπτική και αφήνουν ελεύθερο το φακό να απαθανατίσει τη μοναδικότητα της στιγμής. Η διαδικασία κάποτε περνά στο παρελθόν και μετασχηματίζεται σε μια σπουδαία ανάμνηση, όμως μόνο το κοινό θα κρίνει αν πράγματι η εικόνα απογειώνει, συμπληρώνει ή υποβιβάζει το μουσικό κομμάτι.
Μέσα σε λίγες ώρες ο καλλιτέχνης καλείται να υποδυθεί ένα ρόλο ή να ξεπεράσει για μια ακόμα φορά τον ίδιο του τον εαυτό. Να ακολουθήσει την πορεία μιας ιστορίας βγαλμένης από το στίχο και να προτρέψει φίλους και θαυμαστές να τον ακολουθήσουν στο ταξίδι του. Τα φώτα σύντομα σβήνουν και μία νέα πρόκληση μπορεί να ξεκινήσει. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; 

Μπορούμε άραγε παρέα να συνθέσουμε τα σκηνικά όρια ενός νέου κομματιού;
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.