Headlines News :

5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 8:08 μ.μ.

Καρδίτσα.

22 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2013.

Εβδομήντα δύο (72) σχολικές χορωδίες, 3.500 Χορωδοί – εκτελεστές, πέντε χιλιάδες (5.000) επισκέπτες θα επισκεφθούν την πόλη της Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή από 22 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2013 για να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη φεστιβαλική εκδήλωση που γίνεται στην πόλη μας, την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, που υλοποιείται στα πλαίσια του 31ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Εβδομήντα δύο (72) Σχολικές Χορωδίες από Ελλάδα και εξωτερικό (3 χορωδίες από Ιταλία και 2 από Σερβία) θα έλθουν στην Καρδίτσα για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση.

3.500 Χορωδοί από Δημοτικά και Γυμνάσια της Ελλάδος και του εξωτερικού (Ιταλία-Σερβία) καθώς και οι γονείς τους και φίλοι, δηλαδή πάνω από 5.000 επισκέπτες θα έλθουν στην Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας μια μεγάλη οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις της πόλης και του Νομού.

Τεράστια είναι η συμμετοχή Σχολικών Χορωδιών από πολλά μέρη της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί Φεβρουάριο και Μάρτιο στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχολικές Χορωδίες από Αθήνα, Πειραιά, Κατερίνη, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρέθυμνο, Πολύκαστρο, Άργος, Θήβα, Ιτέα Φωκίδας, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Δράμα, Αγρίνιο, Κομοτηνή, Καστοριά, Λάρισα, Τρίκαλα, Σκάλα Λακωνίας, Δράμα, Χαλκίδα, Καρδίτσα, Παξοί, Σοφάδες, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ν. Παντελεήμονα Πιερίας, Αττική κλπ έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Συγκεκριμένα, η 5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2013 στην πόλη της Καρδίτσας στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας( Ξύλου και Επίπλου). Παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου κλπ.

Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας. Για πέμπτη φορά πραγματοποιείται ένας Χορωδιακός Θεσμός που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από σχολικές χορωδίες της Ελλάδος καθώς και την συμμετοχή εκλεκτών ξένων χορωδιών.

Στην 5η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών λαμβάνουν μέρος σχολικές χορωδίες (παιδικές-νεανικές-μεικτές) από σχολικές μονάδες, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 31ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη. Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Δήμος Καρδίτσας και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου. Ασφαλώς και πρόκειται για κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά με πρωταγωνιστές, μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων όλης της χώρας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες και Φεστιβάλ του εξωτερικού. Θα υπάρξει και άτυπη Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες.

Η υλοποίηση της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας ( Επίπλου και Ξύλου) έρχεται επίσης να δέσει την κοινωνία της Πόλης με την εκπαιδευτική κοινότητα των ΤΕΙ , ενώ οι χιλιάδες επισκέπτες του Νομού θα γνωρίσουν ότι στην Καρδίτσα υπάρχουν και λειτουργούν αξιόλογες Πανεπιστημιακές Σχολές, που συμμετέχουν στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση της Πόλης.

Μια τεράστια μετακίνηση θα δεχτεί η πόλη και ο Νομός Καρδίτσας λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος για την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος και πολλές σχολικές Χορωδίες του Νομού Καρδίτσας από Καρδίτσα και Σοφάδες και από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.