Headlines News :

Παιδιά Εν Δράσει.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 4:42 π.μ.

Θεσσαλονίκη. 

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013.

Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει! 

Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» γιορτάζει τα 10α γενέθλια της με 10 εκδηλώσεις και πλήθος παράλληλων δράσεων μέσα στο 2013. Μεγαλώνει και διοργανώνει τις εκδηλώσεις που καθιέρωσαν την οργάνωση, δράσεις που χάρισαν χαμόγελα και χαρά και φεστιβάλ που προέβαλλαν την τέχνη, τον πολιτισμό, τους νέους και έγιναν θεσμοί στην πόλη.


Το 2013 θα πάρουμε τα βουνά και τις παραλίες διοργανώνοντας την ευρωπαϊκή συνάντηση νέων «Creativity», θα ποδηλατήσουμε στην πόλη ντυμένοι μασκαράδες αλλά και γυμνοί, θα αναμειχθούμε με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των γειτονικών βαλκανικών κρατών, θα κάνουμε Πικ Νικ στα πάρκα της πόλης ανανεώνοντας την καθημερινότητα μας, θα διοργανώσουμε φεστιβάλ δρόμου για να διεκδικήσουμε τους αναξιοποίητους ελεύθερους χώρους του αστικού κέντρου μέσα από την τέχνη και τη δημιουργικότητα, θα γίνουμε όλοι παιδιά και θα διασκεδάσουμε μαζί τους μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων!

Ο εορτασμός των 10 χρόνων «Παιδιά Εν Δράσει» είναι μία ευκαιρία να αναδειχθεί η θετική συμβολή της κοινωνίας των πολιτών στη βελτίωση της καθημερινότητας. Σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα ο χώρος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και συλλογικοτήτων μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάδειξης των ανθρωπίνων αξιών, της δημιουργικής οικονομίας, της συνεταιριστικής και συνεργατικής κουλτούρας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Λίγα λόγια για τα Παιδιά Εν Δράσει.
Το 2001 μια άτυπη ομάδα νέων καλλιτεχνών, ηθοποιοί, μουσικοί, κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι ψυχαγωγοί και εμψυχωτές διοργάνωναν ψυχαγωγικές παραστάσεις για παιδιά σε ορφανοτροφεία και νοσοκομεία της πόλης. Με τον καιρό η ομάδα μεγάλωσε, οι παραστάσεις πολλαπλασιάστηκαν και επεκτάθηκαν εκτός πόλης. Το 2003 η δράση της ομάδας μεγάλωσε ενώ παράλληλα ήρθαν οι πρώτες προσκλήσεις για παραστάσεις στο εξωτερικό. Εκείνη την περίοδο η ομάδα αποφάσισε να δημιουργήσει την ΜΚΟ Παιδιά εν Δράσει.

Οι τομείς δραστηριοποίησης των «Παιδιών Εν Δράσει» είναι οι νέοι, τα παιδιά, το αστικό τοπίο & οι τέχνες.

Δράσεις για Παιδιά.
H ομάδα διοργανώνει ψυχαγωγικές παραστάσεις για παιδιά από μη προνομιούχα περιβάλλοντα λόγω οικονομικών, κοινωνικών, γεωγραφικών δυσχερειών. Οι παραστάσεις δίνονται εθελοντικά από κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, μίμους, χορευτές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα η ομάδα γράφει και εκδίδει παιδικά παραμύθια και μουσική, τα οποία και μοιράζει δωρεάν μετά τις παραστάσεις.

Δράσεις για Νέους.
H ομάδα προωθεί και συντονίζει προγράμματα εθελοντισμού και ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας νέων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Συνεργάζεται στενά με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΒΙΔΙΜ) και με ένα δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δράσεις στην πόλη - αστικό τοπίο.
Η ομάδα δραστηριοποιείται σε ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, τη διεκδίκηση και αξιοποίηση των ελευθέρων δημόσιων χώρων. Οργανώνει φεστιβάλ δρόμου, δράσεις σε πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια και εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα. Συμμετέχει και συνδιοργανώνει δράσεις με τις δυναμικές ομάδες και συλλογικότητες της πόλης.

Τα Παιδιά Εν Δράσει ονειρεύονται...
μια νεολαία δυναμική, τολμηρή και πεισματάρα, η οποία οραματίζεται, αναζητά και δεν σταματά ποτέ να διεκδικεί...

μια πόλη φιλόξενη, ζωντανή, δημιουργική, που δίνει ευκαιρίες στους ανθρώπους της για εξέλιξη και ανάπτυξη, μια πόλη με χαρακτήρα , προοπτική και όραμα...

μια κοινωνία πολυπολιτισμική, ελεύθερη, μια κοινωνία με ιδανικά, αξίες και ηθική...

ανθρώπους ευτυχισμένους, χαρούμενους και αποφασιστικούς...με γνώση, λογική και συναισθήματα σε πλήρη αρμονία...

και στοχεύουν:
· στην ενεργό συμμετοχή των νέων στην καθημερινή εξέλιξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

· στην προώθηση και την αναγνώριση της αξίας της μη τυπικής μάθησης.

· στην προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

· στη διάδοση εναλλακτικών μορφών τέχνης (τσίρκο, θέατρο δρόμου).

Υπεύθυνη Επικοινωνίας 
Τάνια Χατζηιωάννου 
6974586745 
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.