Headlines News :

Στο 29ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου η Ερασιτεχνική!

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 1:39 μ.μ.

Μεγάλη επιτυχία για τη Σκηνή του ΔΟΠΑΕΛ «Ανδρέας Τσατσαρής».

Η ώρα της δικαίωσης αλλά και της επιβράβευσης για την Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΟΠΑΕΛ «Ανδρέας Τσατσαρής» ήρθε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.


Η περυσινή παράσταση «Πέντε Στρέμματα Παράδεισος» που ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το εν λόγω θεατρικό σχήμα επιλέχθηκε (μεταξύ δεκάδων υποψηφιοτήτων) και θα εκπροσωπήσει το λαρισινό ερασιτεχνικό θέατρο, στο 29ο πανελλήνιο διαγωνιστικό φεστιβάλ στην Καρδίτσα, όπου συνολικά θα παρουσιαστούν οκτώ ερασιτεχνικά σχήματα από όλη τη χώρα.

Η θαυμάσια περυσινή παράσταση, που η επιτυχία της μαρτυρείται εύγλωττα από το ότι ανέβηκε 20 φορές στο διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου και την είδαν συνολικά πάνω από 5.000 θεατές (αριθμοί αν μη τι άλλο αξιοζήλευτοι για ερασιτεχνικό σχήμα), θα ανέβει το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 8:30μμ στην Καρδίτσα, ενώ λίγες μέρες πιο πριν θα δοθούν και δυο – τρεις παραστάσεις στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Όπως είναι φυσικό οι σχεδόν 40 συνολικά (!) συντελεστές, (ηθοποιοί, μουσική, τραγούδι, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, φώτα, ήχος, οργάνωση παραγωγής κλπ.) της πολυπληθούς αυτής θεατρικής προσπάθειας, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι για την αληθινά σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν για να παραχθεί αυτό το υπέροχο κι επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Κι επειδή εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, οι προσδοκίες για μία ακόμη θαυμάσια παρουσία επί σκηνής του εν λόγω θεατρικού σχήματος, αυτή τη φορά σε επίπεδο διαγωνιστικό και πολύ υψηλότερο, είναι παραπάνω από βάσιμες…


Το 29ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας γίνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας - Δ.Η.Κ.Ε.Κ., και την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. 

Πιο αναλυτικά, οι διαγωνιζόμενοι θίασοι είναι οι εξής:
  • Θεατρική Ομάδα «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» Δήμου Ζίτσας με το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη.
  • Πολιτιστικές Απόπειρες Νέας Μάκρης – Μαραθώνα Ομάδα: Γυναίκες σε Απόπειρα με το έργο «Μην ξεχαστώ και (δεν) της μοιάσω».
  • Θεατρική Ομάδα Πυλαίας με το έργο «ΜΑΡΑ-ΣΑΝΤ» (Η καταδίωξη και δολοφονία του Ζαν Πωλ Μαρά)του Πέτερ Βάϊς / Σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά – Όλγας Αλεξανδροπούλου.
  • Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας (Αττική) με το έργο «Καφές και δημοκρατία» του Ασίζ Νεσίν
    Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Πολυκάρπου.
  • Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο «Συμπέθεροι απ ΄ τα Τίρανα» των Ρέππα - Παπαθανασίου.
  • Θεατρική Ομάδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» (Θεσσαλονίκη) με το έργο «Ο εχθρός του λαού» του Ερρίκου Ίψεν / Σε διασκευή της Μαρίας Μπαλτατζή.
  • Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πάτρας «ΡΩΓΜΗ» με το έργο «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
  • Ερασιτεχνική Σκηνή «Ανδρέας Τσατσαρής» (Λάρισα – Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού) με το έργο «Πέντε στρέμματα παράδεισος» των Α. Φραγκιά – Γ. Σταύρου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.