Headlines News :

Βόρεια Αστέρια Live.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 5:59 π.μ.

Λάρισα.

Σήμερα, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013.

Live performance by: 
ANTIΘΕΣΗ 
WEEKEND PROJECT

Τα Βόρεια Αστέρια (Βορ.Ας) είναι μια μουσική ομάδα προερχόμενη κατευθείαν από τη νύφη του Θερμαϊκού (Θες/νίκη). Η φιλία των παιδικών χρόνων και η από κοινού αγάπη για τη rap μουσική οδήγησε στη σύνθεση του συγκροτήματος μέσα στο 1999. Η δημιουργία οφείλεται στην ένωση των Άλυτων Γρίφων, Χάσμα & Παρείσακτων τα οποία ήταν κάποια project στα οποία δούλεψαν τα μέλη του συγκροτήματος κατά το παρελθόν. Η σημερινή σύνθεση τους αποτελείται από τους Μικρό Κλέφτη, Ζήνων, Lex, Jamal, και Mondi. Μόνοι, έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τους τις δημιουργίες, καθώς αναλαμβάνουν από την σύνθεση ως την τελευταία λεπτομέρεια μέχρι την κυκλοφορία ενός δίσκου, δείγμα της πολύ επαγγελματικής προσέγγισης και του αισθήματος ευθύνης απέναντι στο κοινό των Βορ.Ας. Στις μέρες μας το συγκρότημα έχει μια 10ετία στο χώρο γεμάτη μουσική,συναυλίες και ρυθμούς. Η απήχηση ξεπέρασε σύντομα τα όρια της Θεσσαλονίκης και η αναγνώριση ήρθε και σε Πανελλαδικό Επίπεδο.
Το 2003 αποτελεί μια χρονολογία ορόσημο, καθώς έρχονται στην κυκλοφορία (όχι μέσω δισκογραφικής) οι 5 πρώτες δουλειές, ως αποτέλεσμα των προηγούμενων χρόνων προετοιμασίας. Άξιο αναφοράς ότι μέσα στο 2003 αυτές οι δουλειές μοιραστήκαν δωρεάν μέσα από τις συναυλίες στις οποίες έλαβαν μέρος τα Βορ.Ας. Το διαδίκτυο, δεν αποτέλεσε εκείνα τα χρόνια ένα μέσω επικοινωνίας και επαφής με τον κόσμο, καθώς θεωρήθηκε ότι ο δεσμός που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από τις συναυλίες μεταξύ του κοινού και των Βορ.Ας μπορεί να είναι πιο ειλικρινής, αληθινός και εν τέλει πιο ισχυρός. Μια νοοτροπία αρκετά διαφορετική από τους υπόλοιπους εκπροσώπους αυτής της μουσικής σκηνής της χώρας, που επέλεξαν ένα «ξέφρενο» promotion το οποίο πολλές φορές μπορεί να έβλαψε και την εικόνα τους.
Και το 2004 ήταν άλλη μια χρονιά «δυναμίτης» καθώς εκτός από την καθιέρωση και τις 4 επόμενες χρονικά δουλειές τα Βορ.Ας πρωτοτύπησαν σε μερικά πράγματα, όπως στη δημιουργία του δίσκου «Χαλαρότερα», όπου για τις ανάγκες του εξώφυλλου μερικοί από τους καλύτερους καλλιτέχνες Graffiti της χώρας (Jasone, Liv, Karma, Lue), συνέθεσαν ένα τοίχο πού η φωτογραφία του ήταν και το εξώφυλλο του δίσκου. Οι κυκλοφορίες του 2004 είχαν και ένα ακόμα χαρακτηριστικό: Όλες κυκλοφορήσαν στην αρχή για ένα συμβολικό αντίτιμο και σύντομα διανεμήθηκαν δωρεάν μέσω του διαδικτύου. Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος ήταν να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκροτήματος, όπως χρησιμοποιούνται και όλα τα έσοδα από συναυλίες,κυκλοφορίες κλπ.
Ως το σήμερα, εν έτει 2012 έχουν κυκλοφορήσει άλλες 7 δουλειές του συγκροτήματος και η ιστορία συνεχίζεται, καθώς ο τελευταίος πολυαναμενόμενος δίσκος με τίτλο "5 Αστέρων" είναι ήδη στη διάθεση του κοινού.

Info:
Βόρεια Αστέρια Live.
Σήμερα, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, 9μμ.
Stage Club, Ήρας και Φιλίππου, Λάρισα.
Είσοδος 12€ & προπώληση 10€.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.