Headlines News :

Παρουσιάσεις Βιβλίων.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 1:26 μ.μ.

Λάρισα. 

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Πλανητικός Πολίτης» της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας Βέρας Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 8μμ στο «Χατζηγιάννειο».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
- ο κ. Σωτήρης Πράπας, Καρδιοχειρουργός
- ο κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός
- η κ. Ελένη Ξυνοπούλου, Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών του Δήμου
- η κ. Βασιλική Πανάγου, αρχαιολόγος

Τη συζήτηση θα συντονίζει: ο κ. Αχιλλέας Τραγούδας, Δημοσιογράφος.

Info:
Πλανητικός Πολίτης.
Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, 8μμ.
Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, Λάρισα.
Είσοδος Ελεύθερη.Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στον «Χορίαμβο»

Το βιβλιοπωλείο «Γνώση» και οι εκδόσεις «Διεθνές Βήμα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσε Γκεβάρα «Ο σοσιαλισμός και ο άνθρωπος στην Κούβα» το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στον πολυχώρο πολιτισμού «Χορίαμβος» (Γαληνού 5, Λάρισα).

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Osvaldo Jesus Cobacho Martínez (Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα), ο κ. Θεόδωρος Μισαηλίδης (Mεταφραστής – Εκδόσεις «Διεθνές Βήμα») και ο κ. Ηρακλής Δημητριάδης (MSc Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών – Κίνηση Hasta La Victoria Siempre).

Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών, θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον κ. Πρέσβη για θέματα που αφορούν την Κούβα του 21ου αιώνα.

Τι είναι ο σοσιαλισμός; Η οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας είναι στόχος εφικτός; Μήπως είναι, όπως επιχειρηματολογούν οι εχθροί του, μια ουτοπία ενάντια στην «ανθρώπινη φύση»;

Ποια είναι η σχέση ατόμου και πρωτοπορίας μέσα σε μια επανάσταση; Πώς μπορεί να λειτουργήσει μια σχεδιασμένη οικονομία, σε όφελος της συντριπτικής πλειονότητας του λαού, όπου δεν ενδημεί η γραφειοκρατία; Πώς μπορεί να αλλάξει η φύση της εργασίας ώστε να γίνει δημιουργική για το άτομο και ταυτόχρονα να συμβάλλει στην κοινωνία;

Στη νέα αυτή έκδοση από το Διεθνές Βήμα, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα καταθέτει τις απόψεις του πάνω στα ερωτήματα αυτά, αντλώντας από τη ζωντανή εμπειρία της κουβανικής επανάστασης. Πρόκειται για τρία κείμενα, γραμμένα κατά την περίοδο που υπήρξε υπουργός Βιομηχανίας, στα οποία συμπυκνώνεται η πολιτική του οικονομία.

Ο Τσε ήταν βαθιά πεπεισμένος ότι ο εργαζόμενος λαός, μέσα από τη συλλογική του προσπάθεια, είναι πράγματι σε θέση να μετασχηματίσει τις οικονομικές βάσεις της κοινωνίας και, μέσα στη διαδικασία αυτή, να αλλάξει και ο ίδιος.

Τα παραπάνω ερωτήματα αποκτούν μεγαλύτερη σημασία μπροστά στην πραγματικότητα ενός καπιταλιστικού συστήματος που βυθίζεται όλο και πιο πολύ σε μια κρίση την οποία πληρώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Γκεβάρα έχει αφήσει μια αναντικατάστατη κληρονομιά για τους αγωνιστές του σήμερα που βλέπουν τη χρεοκοπία της δικτατορίας του κεφαλαίου και διερωτώνται εάν και πώς μπορεί να αντικατασταθεί.


Info:
Ο σοσιαλισμός και ο άνθρωπος στην Κούβα.
Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, 6μμ.
Πολιτιστικός χώρος Χορίαμβος.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.