Headlines News :

Βασίλης Παπαδόπουλος live.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 11:58 π.μ.

Τρίκαλα.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος κάθε άλλο παρά νέο πρόσωπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στο χώρο της μουσικής. Με αφετηρία την αγάπη του για τους folk – rock ήχους των Simon & Garfunkel (που ήταν η αφορμή για να πάρει μια ακουστική κιθάρα στα χέρια του) έως τη hard & heavy ιστορία του με το συγκρότημα των “ΚΟΝΑΝ” τη δεκαετία του ’80.

Ποτέ δεν έμεινε προσκολλημένος σε μοτίβα και κλισέ και πάντα ακολούθησε τα δημιουργικά του ένστικτα. Τα projects στα οποία συμμετείχε τις τελευταίες δεκαετίες είναι αναρίθμητα και πάντα διαφορετικά το ένα από το άλλο. Session μουσικός και τραγουδιστής σε χώρους όπως το “Stuff” και “In Rock” της Θεσσαλονίκης και το “B-Live” στη Λάρισα. 

Ιθύνων νους πίσω από την ελληνόφωνη μεταφορά του “The Wall” των Pink Floyd στην Ελληνική Γλώσσα και πραγματικότητα με το συγκρότημα των “Φως”. Μέλος του ακουστικού blues - rock ντουέτου “TWO” εδώ και μια δεκαπενταετία με το συνεργάτη του Νίκο Ντουνούση (Blues Wire – Nick and the Backbone). 

Με δύο δισκογραφικές παρουσίες: Βασίλης Παπαδόπουλος – «Στοιχειωμένη Συντροφιά» - Ερασιτέχνες Εραστές - «Ερασιτέχνες Εραστές ΙΙΙ» και με μια τρίτη έτοιμη για κυκλοφορία. 

Ούτε αυτή την εποχή έχουν καταλαγιάσει οι ανησυχίες του. ‘Έτσι λοιπόν εκτός από τους απόλυτα εν ενεργεία “TWO” με το Νίκο Ντουνούση ,πολύ δραστήριο είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το συγκρότημα “All The Young Dudes” ένα ατόφια αγγλόφωνο rock σχήμα μαζί με τους Πέτρο Παρασκευά και Πέτρο Μίσκο (De Facto) και Βασίλη Καρακότσιο (Ειδικές Δυνάμεις).

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το νεοσύστατο ντουέτο “Less Is More” με τον παλιό συνεργάτη και καταπληκτικό πιανίστα και μουσικό Βαγγέλη Παπαγεωργίου (Fatal Attraction, Φως, XAXAKES etc).Τελευταία το κείμενο που κρατάτε στα χέρια σας γράφτηκε με αφορμή το solo project του Βασίλη Παπαδόπουλου όπου προσεγγίζει το πολύ ετερόκλητο αισθητικά υλικό του άλλοτε με την ενορχηστρωμένη βοήθεια της τεχνολογίας και άλλοτε με την εκκωφαντική απλότητα μόνο μιας κιθάρας και μιας φωνής. 

Στις solo αναζητήσεις του εξερευνεί τις πολύ προσωπικές του πτυχές και τις ξεδιπλώνει μέσα από τραγούδια που το καθένα από αυτά είναι πολύ σημαντικό για αυτόν, το soundtrack της ζωής του. Κάθε τραγούδι ενδέχεται να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές σε ένα project σαν αυτό μιας και η σύνθεση αποτελεί μόνο τον καμβά και η διάθεση της στιγμής καταλήγει να είναι πολύ σημαντική παράμετρος.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος θα βρεθεί κοντά σας στο “Αέρινο” στην Καλαμπάκα για να μοιραστεί μαζί σας μια βραδιά γεμάτη ζωντανή μουσική πολύ διαφορετική από αυτή που τον έχετε συνηθίσει από τις εμφανίσεις του με το Νίκο Ντουνούση και τους “TWO”. Σας περιμένουμε όλους στην παρέα μας. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974816991.

Info:
Βασίλης Παπαδόπουλος live.
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, 10:30μμ.
Αέρινο καφέ μπαρ, Π. Δημητρίου 35, Καλαμπάκα.
Είσοδος: 5€.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.