Headlines News :

Η ώρα της Γης.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 11:05 π.μ.

Βόλος.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.

Το δικό του ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη Γη ετοιμάζεται να στείλει και φέτος ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή.


Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, ο Δήμος Βόλου θα σβήσει για μία ώρα τα φώτα στο Δημαρχείο και στα άλλα δημοτικά κτήρια, δηλώνοντας «παρών» στη συλλογική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, και καλεί όλους τους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

Την ίδια ώρα, στο μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρατήρησης των αστρολογικών φαινομένων στην πλατεία Αναύρου.

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης καλεί όλους τους συμπολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην «Ώρα της Γης», ενώνοντας τις δυνάμεις τους με εκατομμύρια άλλους πολίτες του κόσμου και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αποφασιστικότητας στη διεθνή εκστρατεία για την προστασία του πλανήτη μας.

Φέτος, η γνωστή δράση των τελευταίων χρόνων από τη W.W.F., με το σβήσιμο των φώτων σε κεντρικά κτήρια των πόλεων, κτήρια – σύμβολα που σκοτεινιάζουν για μία ώρα και μετατρέπονται σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα όλο και πιο έντονο, εμπλουτίζεται και με άλλες στοχευμένες κινήσεις. Συγκεκριμένα η W.W.F. υιοθέτησε το σύνθημα: «Θα το κάνω, αν το κάνεις», που βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα. Στο πνεύμα αυτό, καλούνται και προκαλούνται οι φορείς, οι πολίτες αλλά και διάφορες κοινωνικές ομάδες να συμμετέχουν στις τρεις θεματικές δράσεις που η Ελλάδα έχει στοχεύσει και είναι οι εξής: «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου», «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι» και «αν χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».

Για την «Ώρα της Γης 2013» ο Δήμος Βόλου δημιούργησε ειδικό site, το wra.ths.ghs@volos-city.gr, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.

Επίσης, ο Δήμος Βόλου διοργανώνει εκδήλωση παρατήρησης των αστρoνομικών φαινομένων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, το Σάββατο 23.3.2013 στην πλατεία Αναύρου και ώρα 20.30 (δίπλα από τα γλυπτά του Φιλόλαου). Στην εκδήλωση της αστροβραδιάς, μέλη της Εταιρείας θα «ξεναγήσουν» το κοινό στον έναστρο ουρανό και παράλληλα τα τηλεσκόπια θα είναι στη διάθεση όλων για να παρατηρήσουν την Σελήνη, το μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού συστήματος, τον Δία με τους 4 δορυφόρους του, τον ομορφότερο πλανήτη του Ηλιακού συστήματος τον Κρόνο με τους δακτυλίους του, τον υπέροχο αστερισμό του κυνηγού Ωρίωνα με συνοδό το Μεγάλο Σκύλο.

Σε αυτόν βρίσκεται ο λαμπρότερος αστέρας του ουρανού, ο Σείριος και το όμορφο ανοιχτό σμήνος αστέρων Μ41. Το ξίφος του Ωρίωνα κρύβει ένα βρεφοκομείο νέων αστέρων. Στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου θα παρατηρηθεί το διπλό άστρο Μιζάρ και Αλκόρ αλλά και οι γαλαξίες Μ81 και Μ82, που βρίσκονται 12 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας. Οι Πλειάδες στον αστερισμό του Ταύρου και ο γαλαξίας της Ανδρομέδας που αποτελούν υπέροχα θεάματα, όπως και τα σμήνη Μ103 στον αστερισμό της Κασσιόπης και Μ37 στον Ηνίοχο. Επίσης θα γίνει «ξενάγηση» στους αστερισμούς των Διδύμων, του Καρκίνου, του Λέοντα, του Βοώτη, κλπ.

Info:
Η ώρα της Γης.
Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, 8:30μμ.
Βόλος.
Συμμετοχή Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.