Headlines News :

Ανησυχία για το ''σφράγισμα'' 34 θεάτρων.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 5:10 π.μ.

Ελλάδα.

Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομικής σε θέατρα και χώρους πολιτισμού όπου ανεβαίνουν παραστάσεις συνεχίζονται. Την ώρα που κάποιοι χώροι λαμβάνουν εγγράφως την απόφαση της Διεύθυνσης Εμπορίου και Ανάπτυξης για τη σφράγισή τους καθώς βρέθηκαν δίχως άδεια λειτουργίας, η δημοσίευση μιας λίστας με 34 χώρους που απειλούνται με λουκέτο βάσει ενός νόμου του 1937 (επί διακυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά) σκορπά την ανησυχία.


Η εν λόγω λίστα δεν είναι «επίσημη» - τουλάχιστον μέχρι στιγμής. «Δεν έχω καμία τέτοια λίστα στα χέρια μου» λέει στα «ΝΕΑ» ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας Γεώργιος Αναγνωστόπουλος.

Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν δεν λάβει πρώτα το ειδοποιητήριο - όπως έχει ήδη συμβεί με τους χώρους Knot, Vault και τα θέατρα Θεμέλιο και Βαφείο. Ο θεατρικός κόσμος πραγματοποιεί, ωστόσο, συνέλευση για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του την Πέμπτη το μεσημέρι στο θέατρο Olvio. 

Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε ήδη έλεγχο σε περισσότερους από 83 χώρους. Ζητούσε από τους ιδιοκτήτες την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας θεάτρου δίχως να προχωράει, τις περισσότερες φορές, σε έλεγχο για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.
«Η ίδια η ύπαρξη της άδειας διασφαλίζει και την ασφάλεια του χώρου. Η Δημοτική Αστυνομία άλλωστε δεν είναι αρμόδια για να προχωρήσει σε ελέγχους για τους κανόνες ασφαλείας» εξηγεί ο κ. Αναγνωστόπουλος. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και το Θέατρο Τέχνης βρίσκεται στη λίστα με τους 34 χώρους. «Επικοινωνήσαμε με το δήμο και μας ενημέρωσαν ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση των θεάτρων που θα λάβουν απόφαση για το κλείσιμο» λέει στα «ΝΕΑ.gr» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρας Χρονόπουλος.

Η Δημοτική Αστυνομία έκανε έλεγχο στο ιστορικό Υπόγειο του θεάτρου για να διαπιστωθεί εάν λειτουργεί με άδεια. Υπήρξε πρόβλημα αλλά το ζήτημα, όπως λέει ο κ. Χρονόπουλος, θα λυθεί άμεσα.

«Το πρόβλημα ήταν ότι η άδεια ήταν παλιά και είχε το όνομα του Γιώργου Λαζάνη ενώ θα έπρεπε να έχει το όνομα του Κωστή Καπελώνη που είναι σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του θέατρου. Προχωρήσαμε λοιπόν σε έκδοση νέας άδειας» εξηγεί ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Δέρμα στις φλόγες» του Κλούα Γκιλιέμ που παρουσιάζεται στο Υπόγειο.

«Από το δήμο μάς καθησύχασαν καθώς μας είπαν ότι μόλις εκδοθεί η άδεια θα πρέπει να την καταθέσουμε για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Οπότε όλα θα πάνε καλά» καταλήγει.

Οσο για τη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν στην οδό Φρυνίχου, ο κ. Χρονόπουλος δηλώνει ότι: «Δεν γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο βρέθηκε στη λίστα με τους χώρους που κλείνει ο δήμος. Δεν ξέρουμε αν ισχύει καθώς δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση».

Οι υπεύθυνοι του θεάτρου Γκλόρια σπεύδουν ωστόσο να διαψεύσουν τις πληροφορίες που θέλουν το εν λόγω θέατρο στη λίστα με τους χώρους που κλείνουν μέσα στον Απρίλιο. Καθώς, όπως λένε οι υπεύθυνοι, ενημερώθηκαν από το δήμο ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Το θέατρο Γκλόρια πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας, διαψεύδει δημοσιεύματα και συνεχίζει τις παραστάσεις του έως την Κυριακή των Βαϊών» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Και συνεχίζουν: «Ουδέποτε συμπεριλήφθηκε το Γκλόρια στην επίσημη λίστα του Δήμου Αθηναίων ανάμεσα στα θέατρα που πρόκειται να σφραγιστούν, διότι πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας».
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.