Headlines News :

Αρμός Live.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 12:53 μ.μ.

Λάρισα

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 10μμ, το συγκρότημα «Αρμός» θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Café Teatro στην Λάρισα.


Οι « Αρμός», συνδυάζοντας, με ύφος πρωτότυπο και ατμοσφαιρικό, το πιάνο, το μπάσο και την κιθάρα με την εναλλαγή των φωνών, θα παρουσιάσουν τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές «Αμόνι και νερό» ( Legend 2007) και «Άνεμοι και παλίρροιες» (Legend 2009), ανέκδοτες συνθέσεις από τον τρίτο δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών γνωστών Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών, με ιδιαίτερη αναφορά στο Νίκο Ξυλούρη. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Λευτέρη Μουρτζάκη στο τραγούδι, Μάνο Σμαργιανάκη στο τραγούδι και στην κιθάρα, Απόστολο Ξυριτάκη στο πιάνο και Γιάννη Καγιαδάκη στο μπάσο.


Α ρ μ ό ς …ένωση, σύνδεση, συναρμογή…
Το μουσικό σχήμα ¨Αρμός¨ δημιουργήθηκε το 1997 στο Ηράκλειο της Κρήτης από μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, οι οποίοι αφού αρχικά συναντήθηκαν μουσικά στις σχολικές μουσικές εκδηλώσεις, στη συνέχεια, αποφάσισαν να σχηματίσουν το παραπάνω συγκρότημα.

Το σχήμα αποτελείται από τους Λευτέρη Μουρτζάκη στο τραγούδι, Απόστολο Ξυριτάκη στο πιάνο και Μάνο Σμαργιανάκη στο τραγούδι και την κιθάρα, ενώ σε αυτούς προστέθηκε και ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο Ηλ. Μπάσο.

Στη συνέχεια, μετά από συνεχή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Ηρακλείου και της Κρήτης αλλά και εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, οι ¨Αρμός¨, παρουσίασαν το Δεκέμβριο του 2007 από την εταιρία LEGEND την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο ¨ΑΜΟΝΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ¨ στην οποία συμμετέχει ο γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης με την ερμηνεία του σε τέσσερα τραγούδια αλλά και με την ευθύνη της παραγωγής της, την οποία υπογράφει από κοινού με τον παραγωγό κ. Γιώργο Μακράκη.

Ο δίσκος αυτός περιέχει μουσικές συνθέσεις των μελών του συγκροτήματος στις οποίες συνυπάρχουν παραδοσιακά, κλασσικά αλλά και σύγχρονα ηχοχρώματα. Παράλληλα, περιέχει δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών όπως των Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Νικολάου, Θάνου Ανδριά ενώ σε αρκετά τραγούδια τον στίχο υπογράφει ο Γιώργος Λεκάκης. Ήδη τα τραγούδια από το δίσκο ¨Καρδιά έχω άδεια¨, ¨Ασυνόδευτο τραγούδι¨, ¨Σκοτάδι γυμνός¨, ¨Πες μου ένα ψέμα¨, ¨Αρχάγγελος¨ (ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Νίκο Ξυλούρη) κ.α. παίζονται από τους γνωστότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας και της Κύπρου ενώ αρκετά από αυτά έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογές ¨Της Κρήτης τα πολύτιμα¨, ¨Στου τραγουδιού την όχθη¨, ¨Τ’ αγαπημένα του Μελωδία» κ.α. Στα πλαίσια της παρουσίασης του δίσκου αυτού, οι Αρμός συνευρέθηκαν επί σκηνής με τον Μανώλη Λιδάκη σε δύο εμφανίσεις.

Έπειτα από την ευρεία απήχηση που είχαν τα τραγούδια του δίσκου στο κοινό της Κρήτης, της Ελλάδος και της Κύπρου οι ¨Αρμός¨ τον Ιούνιο του 2009 εξέδωσαν το νέο τους δίσκο με τίτλο ¨Άνεμοι και Παλίρροιες¨ στον οποίο συμμετέχουν οι γνωστοί ερμηνευτές Μπάμπης Στόκας και Λιζέττα Καλημέρη καθώς και η νεαρή τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη. Ο νέος δίσκος περιέχει τραγούδια που συνέθεσαν τα μέλη του σχήματος ενώ τον στίχο σε ορισμένα από αυτά υπογράφουν οι Γιώργος Λεκάκης, Κώστας Μπουρναζάκης, Ουράνια και Άννα Παντελιδάκη.

Οι δίσκοι των ¨Αρμός¨ έχουν ήδη γνωρίσει ευρεία αποδοχή κι έχουν λάβει θετικότατα σχόλια από τον σχετικό τύπο και τους αυστηρότερους μουσικοκριτικούς, χαρακτηρίζοντας το ύφος τους πρωτότυπο, Μεσογειακό και « μετα- Χατζιδακικό», λόγω της μελωδικότητας που χαρακτηρίζει τα τραγούδια τους, της σωστής ερμηνείας αλλά και της σωστά ενορχηστρωμένης χρήσης φυσικών οργάνων η οποία παντρεύει με σεβασμό το παραδοσιακό με το σύγχρονο ηχόχρωμα.

Πρόσφατα, δε, οι ¨Αρμός¨ συμμετείχαν τόσο με τη σύνθεση αρκετών τραγουδιών όσο και με την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής του πρώτου δίσκου της νεαρής ερμηνεύτριας Κορίνας Λεγάκη ¨Χορός με τη βροχή¨ ο οποίος κυκλοφόρησε μέσα στο 2010.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 οι "Αρμός, "σε μία μουσική παράσταση με τίτλο ¨Οι Αρμός με τους καλεσμένους τους¨ παρουσίασαν στο Μεγάλο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου τις δύο δισκογραφικές δουλειές τους με τη συμμετοχή των Λιζέτα Καλημέρη, Δημήτρη Ζαχαριουδάκη (Χαίνηδες), Ζαχαρία Σπυριδάκη αλλά και πολλών άλλων αξιόλογων τραγουδιστών καθώς και τη σύμπραξη χορωδίας και 10μελούς ορχήστρας ενώ τον Οκτώβρη του 2009 οι ¨Αρμός¨ μαζί με τον δεξιοτέχνη των εγχόρδων Γιώργο Μανωλάκη παρουσίασαν στην Αθήνα στη μουσική σκηνή Αυλαία τραγούδια από τους δίσκους τους αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου με καλεσμένο τους επί σκηνής τον Μπάμπη Στόκα.

Έκτοτε έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία αρκετές εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο.

Το καλοκαίρι του 2010, συμμετείχαν σε δύο συναυλίες των Θάνου Μικρούτσικου, Χρίστου Θηβαίου και Γιάννη Κούτρα και για άλλη μια φορά απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια αλλά και το ζεστό χειροκρότημα από το κοινό για την εμφάνιση τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος κατά την διάρκεια της συναυλίας έκανε εκτενή αναφορά για το συγκρότημα Αρμός, χαρακτηρίζοντας τους σπουδαίους μουσικούς και καλούς συνθέτες με ήθος κάτι που χρειάζεται η Ελληνική μουσική σκηνή. Τόνισε ότι η δική του γενιά είναι υποχρεωμένη να παραδώσει την σκυτάλη σε νέα παιδιά που θα διευρύνουν τα όρια και ότι το συγκρότημα Αρμός ανήκει στην νέα γενιά που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ανέφερε ακόμα ότι παρά την δυσκολία της κατάστασης το μέλλον τους ανήκει και ότι σίγουρα θα ξανασυναντηθούν στην σκηνή.

Τελικά, σε εκπλήρωση της αμοιβαίας δέσμευσης, οι Αρμός συνεργάστηκαν με τον Θάνο Μικρούτσικο και την ταλαντούχα ερμηνεύτρια, Ρίτα Αντωνοπούλου, παρουσιάζοντας δύο συναυλίες τον Ιανουάριο του 2013 στο Ηράκλειο και στην Ιεράπετρα, στις οποίες η Ρίτα Αντωνοπούλου ερμήνευσε συνθέσεις των Αρμός κι αυτοί με τη σειρά τους τραγούδια του γνωστού μουσικοσυνθέτη ενώ, για άλλη μια φορά, ο ίδιος εξήρε τη μουσική τους. Οι Αρμός θα εμφανιστούν ξανά μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2013.

Οι Αρμός, αυτόν τον καιρό, εμφανίζονται σε διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδος, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα το οποίο περιέχει τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές, συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων συνθετών αλλά και σύγχρονων τραγουδοποιών, με ιδιαίτερη αναφορά σε τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ξυλούρης. Παράλληλα, ετοιμάζουν το τρίτο δίσκο τους ο οποίος θα περιέχει μουσικές συνθέσεις του συγκροτήματος αλλά και συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.

Οι "Αρμός" στο διαδίκτυο:  

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.