Headlines News :

Κι αν σου μιλώ με παραμύθια είναι γιατί τʼ ακούς γλυκύτερα...

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 3:11 π.μ.

Αθήνα.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013.

Τα Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Βιβλιοπωλεία έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στην εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς: «Κι αν σου μιλώ με παραμύθια είναι γιατί τʼ ακούς γλυκύτερα...».

Η Ζωή Νικητάκη μας ταξιδεύει με λόγια και μουσική στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της «Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου» (εκδ. Τρίμορφο).

Συμμετέχουν: 

Χριστόδουλος Μπενετάτος (φλάουτο-κιθάρα),
Κατερίνα & Αθανασία Καρυώτη (κιθάρα).

Ώρα έναρξης: 7μμ, Διεύθυνση: Αστυδάμαντος 11, Παγκράτι, Είσοδος ελεύθερη.


Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Βιβλιοπωλεία Υπεύθυνος Εκδηλώσεων & Επικοινωνίας:
Κεντρικό: Φορμίωνος 107, 16121, Αθήνα 
Υποκατάστημα: Αστυδάμαντος 11, 11634, Αθήνα


Περισσότερα στα:

Λίγα λόγια για τη Ζωή Νικητάκη:
Η Ζωή Νικητάκη ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση, την αφήγηση παραμυθιών, την εκπόνηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο - χαράκτρια, Μάχη Δημοπούλου και στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα κάνοντας σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο και στο σχέδιο του γυμνού μοντέλου. Παρακολούθησε κατά καιρούς σεμινάρια σχετικά με καλλιτεχνικά θέματα, όπως με την ενδυματολογία, την κατασκευή κούκλας, την αφήγηση παραμυθιών, κλπ. Εργάστηκε επί σειρά ετών με μεράκι και αγάπη πολλή ως φιλόλογος στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Από το 2006 συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος. Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί επίσης με το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία κλπ. Για την Actionaid Ελλάς μεταξύ άλλων έχει εικονογραφήσει το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Παιδιά του κόσμου - Πολίτες του κόσμου" σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στα σχολεία των ομογενών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εικονογράφησε και επιμελήθηκε το βιβλίο "Τα παραμύθια ταξιδεύουν".

Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία. Αγαπά τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά. Τ΄ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά. Τον παραμυθοαέρα τον εμφύσησε στην καρδιά και στο νου της η γιαγιά της. Aφηγείται παραμύθια από τη γραπτή και την προφορική παράδοση του τόπου μας, καθώς κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου. Σε μουσεία, σχολεία, γκαλερί, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Αθηναϊκό Ωδείο, στο Σχολείο Παιχνιδιού, σε Φεστιβάλ για παιδιά, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου, στο θέατρο Φούρνος, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη Στοά Βιβλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με διάφορους δήμους και πολιτιστικούς φορείς της χώρας, κλπ.

Εστιάζει στη θεραπευτική δράση και λειτουργία των παραμυθιών και θεωρεί ότι η αφήγηση είναι μια πράξη για μετάδοση δύναμης, μια διαδικασία μύησης για το ταξίδι της ψυχής και την ανέλιξη της συνειδητότητας. Αφηγείται παραμύθια σε παιδιά, σε μεγάλους που ονειρεύονται σαν παιδιά και σε ασθενείς με καρκίνο που όμως δεν έπαψαν να ονειρεύονται και να δημιουργούν.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μεγάλους όσο και παιδιά 5 ετών και άνω.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.