Headlines News :

Όταν το σώμα μιλάει.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 4:16 π.μ.

Λάρισα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013.

''Όταν το σώμα μιλάει...''
Η σωματική έκφραση της Susana Noemi Abigador είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο με ασκήσεις. Είναι ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα. 

Οι ασκήσεις της ξεπερνούν τα όρια του σώματος. Χρησιμοποιεί τη σωματική έκφραση για εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για την προσωπική έκφραση, τη διαδραστική επικοινωνία, τη βιωματική χαρά. Η Susana έφτασε στη χώρα μας με μεγάλα χορευτικά βήματα, εξελίσσοντας στη διαδρομή την τέχνη και τον εαυτό της, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ενδιάμεσες στάσεις. 

Εμπνεύστηκε, οργάνωσε και αποκρυστάλλωσε τη σωματική έκφραση, και τώρα μας την προσφέρει σχηματικά αλλά και απλόχερα μέσα απ' τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Η κάθε λεπτομέρεια, στο πώς και το γιατί, καθεμίας άσκησης γεννήθηκε και απαντήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας συνεχούς διδασκαλίας. Μιας πορείας 30 χρόνων!

Σε ποιους απευθύνεται; Σε κάθε επαγγελματία δάσκαλο, νηπιαγωγό, εμψυχωτή, δάσκαλο υποκριτικής, χοροθεραπευτή που ασχολείται ήδη ή αρχίζει τώρα να ασχολείται με ομάδες αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για το ταξίδι στη σχέση "ψυχή-σώμα-έκφραση". Το εγχειρίδιο αυτό θα σας βοηθήσει, αξιοποιώντας την εμπειρία και τα βιώματα πολλών ανθρώπων, να δημιουργήσετε τις δικές σας επιτυχημένες ασκήσεις. Το σώμα είναι το κουκούλι της ψυχής. Πλάθοντας με την κίνηση το περίβλημα, αφήνεις την ψυχή να πετάξει. Κι εκείνη, επιστρέφοντας, σου προσφέρει βαθιά αρμονία. Έτσι, η κίνηση προκύπτει αβίαστα και φυσικά!Τι αγαλλίαση! Τι μελωδία! 

Η Susana Abigador γεννήθηκε το 1956 στο Buenos Aires, Αργεντινή. Ξεκινώντας με διαφορετικές τεχνικές γύρω από το χορό (στην Βραζιλία) και στο θέατρο, διάλεξε και κατέληξε στην Σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης. Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές στην Μαδρίτη, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στην διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους και νηπιαγωγούς ). Το 1986 έρχεται για να ζήσει στη Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα διδάσκει καθημερινά Σωματική Έκφραση και Αυτοσχεδιασμό στο χορό (αφρό-λάτιν,πρωτόγονο) σε ομάδες που η ίδια δημιουργεί.

Από το 1989 και μέχρι to 2009 στην ΑΝΙΜΑ (σχολή Καλλιτεχνικής και δημιουργικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ) διδάσκοντας Βιωματική Μεθοδολογία. Από φέτος συνεργάζεται με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Μοντέρνοι Καιροί» διδάσκοντας Σ. Έκφραση και αυτοσχεδιασμό σε πρωτόγονους ρυθμούς. Συχνά συνεργάζεται με μικρά η μεγάλα θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία "Βάκχες" στο Ηρώδειο, με το Θέατρο Φούρνος, με το Δήμο Ζωγράφου, και άλλα. Συνεχίζοντας την εκπαίδευσής της στην Αθήνα, ανάμεσα σε άλλα, παρακολούθησε σεμινάρια όπως "Πρωτόγονος Χορός με την βελγίδα καθηγήτρια Marta Dubois, Χοροθεραπείας με την καθηγήτρια της Σορβόννης France Sschott-Billmann, Ουδέτερη Μάσκα με τον βέλγο καθηγητή Luc de Smet. Όμως η "μεγάλη εκπαίδευση" έρχεται από το πλούτο που προσφέρει ι ίδια η διδασκαλία, η οποία την φέρνει σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Η συμμετοχή τους και μόνον στα μαθήματα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έμπνευσης για τον καθένα που έχει κάτι να διδάξει. 

Info:
Όταν το σώμα μιλάει.
Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, 7μμ.
Public Λάρισας, Λάρισα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.