Headlines News :

Ένα βότσαλο στη λίμνη.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 3:52 π.μ.

Βόλος.

23 και 24 Μαΐου 2013.

Οι “ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ” ξανά επί σκηνής για να μοιραστούν και πάλι με τον κόσμο το κέφι, το γέλιο, τη ζωντάνια, την αγάπη για το θέατρο. Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους με τα θεατρικά έργα “Ο ΚΟΥΝΕΝΕΣ” του Κ. Πρετεντέρη και “ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ” των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου, επανέρχονται και φέτος, με μία κωμωδία πάλι, αξέχαστη και αυτή απο το αγαπημένο ασπρόμαυρο σινεμά, γραμμένη από το ίδιο πετυχημένο δίδυμο Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου, το “ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ”.

Οι συγγραφείς καταφέρνουν και πάλι, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, να εντάξουν μέσα στην κωμωδία εκείνα τα τραγικά στοιχεία που ενισχύουν την κωμικότητα και κάνουν μια απλή ηθογραφία να μοιάζει όλο και περισσότερο με την καταγραφή της καθημερινότητας του καθένα μας. Μέσα από το λεπτό χιούμορ μιας τρυφερής και ρομαντικής ματιάς, που οδηγεί το θεατή στην απόλυτη ταύτισή του με τους ήρωες. Κι ας έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που πρωτογράφτηκε το έργο.

Οι χαρακτήρες είναι πια κλασσικοί. Άλλωστε ποτέ δε θα πάψουμε να νοσταλγούμε το μελαγχολικό ήχο μιας λατέρνας, που χάθηκε για πάντα στο αγέρι των καιρών, όπως χάθηκαν και οι παλιές γειτονιές και όλοι εκείνοι οι αλησμόνητοι ήρωες...

Η υπόθεση…
Ο Μανώλης είναι ένας παντρεμένος, εργατικός και ήσυχος άνθρωπος, με αυστηρές ηθικές αρχές και αξίες. Έχει όμως ένα “κουσούρι”, είναι τσιγκούνης. Η ζωή του κυλάει αδιάφορα από το σπίτι στην δουλειά και ξανά πίσω, ώσπου, κάποιο βράδυ, ο συνεργάτης και στενός του φίλος του προτείνει να βγούνε έξω για να γλεντήσουν με δύο γοητευτικές Ελληνοαμερικάνες.

Εκείνος διστάζει, τρομάζει στη σκέψη της απιστίας αλλά και της σπατάλης των χρημάτων που θα γίνει αναγκαστικά. Τελικά όμως το τολμάει και τότε το βότσαλο που πέφτει μέσα στην ήσυχη λίμνη της καθημερινής του ζωής δημιουργεί πολλούς ομόκεντρους κυματισμούς που προεκτείνονται ολοένα και την ταράζουν... Οι έξυπνες και κωμικοτραγικές ανατροπές που θα ακολουθήσουν, θα αποδείξουν ότι οι αληθινές αξίες που υπάρχουν δίπλα μας παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στο χρόνο. Κι ας τις αγνοούμε πολλές φορές, ίσως γιατί απλά τις έχουμε πάντα “εκεί”, γιατί τις θεωρούμε δεδομένες.

Συντελεστές.
Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης οι: Εβίτα Αλεξάνδρου, Ειρήνη Σκουλή, Ηρώ Μόσχου, Σόφη Ηλιάδη, Γιώργος Αποστολίδης, Νικόλας Πλακόπουλος, Ελένη Καββαδία, Νίκος Παλιούρας. Ζωντανή ορχήστρα από τους Νίκο Παπαργύρη (πλήκτρα), Στάθη Καραδημητρίου (ακορντεόν) και Κώστα Μιχόπουλο (μπουζούκι). Τραγουδούν ο Νίκος Παπαργύρης, η Σόφη Ηλιάδη και η Ελένη Καββαδία. Έκτακτη συμμετοχή Δημήτρης Καρατζόγλου.

Οι «Σκηνοβάτες».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι 'ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ' πιστεύουν ότι το θέατρο πρέπει να είναι λαϊκό και προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που είναι και αυτές που μαστίζονται περισσότερο από την τρέχουσα κρίση. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, όπως ήταν και στο παρελθόν άλλωστε. Φέτος καλούμε τους φίλους που έχουν τη δυνατότητα και την ευγενή προαίρεση να ενισχύσουν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους τρόφιμα δικής τους επιλογής ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η ομάδα ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο, το Δ.Σ. και τους εργαζόμενους του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σπύρο Μαβίδη για την παραχώρηση της αίθουσας και όλες τις παρεχόμενες διευκολύνσεις. Ευχαριστούμε επίσης την εταιρία DISCONTO που μας παρέχει όλα τα έπιπλα και τα σκηνικά αντικείμενα, καθώς και όλους τους χορηγούς μας, που σε πείσμα των δύσκολων καιρών, μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε με τον κόσμο το μεράκι και την αγάπη μας για το θέατρο». Το έργο θα παίζεται στην Παλιά Ηλεκτρική για δύο μόνο βράδια, 23 και 24 Μαίου, στις 9:30 το βράδυ.


Info:
Ένα βότσαλο στη λίμνη.
23 & 24 Μαίου 2013, 9:30μμ.
Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, Βόλος.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.