Headlines News :

Τέλμα.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 6 Μαΐου 2013 11:55 π.μ.

Βόλος.

Ξεκινά σε λίγες μέρες για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου.

ΤελμΑ είναι ο Άμλετ απ' την… ανάποδη. Μια φουτουριστική μαύρη κωμωδία του Κάβουρα ευΆγγελου και των ΔραΠαικτών Βόλου για ένα πλανήτη ο οποίος οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά πνέει τα λοίσθια και χρειάζεται έναν ήρωα -όπως κάθε εποχή χρειάζεται τους ήρωές της- για να ανατρέψει την καταστροφική του πορεία.

Το πασίγνωστο δίλημμα του Άμλετ «Να ζει κανείς ή να μη ζει», μεταπλάθεται στο «Να βγει κανείς ή να μη βγει» και παραμένει το ίδιο προφητικό όσο και επίκαιρο:

ο μελλοντικός άνθρωπος θα διερωτάται αν θα βγει ή όχι απ” το κουβούκλιο που θα τον προστατεύει απ” το μεταπυρηνικό νέφος που θα “χει μολύνει την ατμόσφαιρα, όπως ο σημερινός πολίτης αναρωτιέται αν θα βγει ή όχι απ” το σπίτι του και τη βόλεψη του καναπέ για να διαδηλώσει απέναντι σε ό,τι τον πληγώνει.

«Ένας κόσμος λοιπόν (αύριο μα και ήδη τώρα) σε τέλμα κι ένας Άμλετ ξανά στον κόσμο μας», όπως τονίζει ο ευΆγγελος Κάβουρας.

Η νέα θεατρική παραγωγή των ΔραΠαικτών έρχεται να ταράξει τα θεατρικά νερά της πόλης μας, καθώς, πέρα απ” την ίδια τη διασκευή που ρίχνει μια φουτουριστική ματιά στον κλασικό σαιξπηρικό Άμλετ, καινοτομεί και πρωτοπορεί ως προς τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία, που υλοποιούνται με ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά που ο καθένας μας θα τα είχε για πέταμα.

Έτσι, οι ΔραΠαίκτες κλήθηκαν να νιώσουν κυριολεκτικά στο δέρμα τους ως άνθρωποι του μέλλοντος όπου το πλαστικό, που χρειάζεται αιώνες για να αποδομηθεί, κυριαρχεί παντού: απ” τα πιάτα που φιλοξενούν τα χάπια (τον αποκλειστικό τρόπο της αυριανής μας διατροφής) μέχρι τα ρούχα από σκουπιδοσακούλες και σελοφάν συσκευασίας.

Χοροκίνηση και ποίηση, φουτουριστική μουσική και αποστειρωμένα σκηνικά, κωμικές στιγμές αλλά και συγκίνηση δένονται αρμονικά μεταξύ τους και ολοκληρώνουν την «μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας».

Πιστοί στο όραμά τους για ελεύθερο και δωρεάν θέατρο για όλους και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μέσα από αυτό, οι ΔραΠαίκτες αυτή τη φορά ενισχύουν το έργο του Ορφανοτροφείου Βόλου, πολιτιστικά μέσα απ” τον κύκλο των δωρεάν αυτών παραστάσεων, αλλά και κοινωνικά, καθώς καλούν όποιον θεατή μπορεί, να αφήνει τον οβολό του στον κουμπαρά που θα υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που φιλοξενεί το ίδρυμα.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη ήταν η κοινωνική δράση της δημοφιλούς θεατρικής ομάδας και κατά την περιοδεία του προηγούμενου έργου τους («Μ(π)αλωμένος Γάμος») με τη συγκέντρωση εκατοντάδων κιλών σε τρόφιμα για τα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία τόσο στο Βόλο, όσο και σε χωριά του Πηλίου και της Θεσσαλίας.

Το «τελμΑ» λοιπόν έρχεται να μας βγάλει απ” το τέλμα μας κάνοντας πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο Αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου (2ας Νοεμβρίου 10 στον Αγ. Παντελεήμονα).

Μόνο για οχτώ παραστάσεις: ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και ημερομηνίες 9, 10, 11, 12 και 16, 17, 18, 19 Μαΐου στις 9:30 το βράδυ. Φυσικά, με είσοδο ελεύθερη, καθώς η συμμετοχή όλων των συντελεστών είναι εθελοντική κι αφιλοκερδής.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του εμψυχωτή των ΔραΠαικτών ευΆγγελου Κάβουρα.

Ερμηνεύουν: Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Βαρβάρα Δεμίρη, ευΆγγελος Κάβουρας, Αποστολία Καλυβιώτη, Σπύρος Μακρυγιάννης, Έλενα Μαρκοζάνη, Χρήστος Οικονόμου, Γιάννης Τσιρώνης. Ενδυματολογία: Έφη Αντωνίου, ευΆγγελος Κάβουρας. Σκηνογραφία: ευΆγγελος Κάβουρας, Χαρά Κουτζαγιώτη. Χορογραφία – κινησιολογική επιμέλεια: Greta Polanska Μοϊδίνη.

Φωτισμοί – ηχογράφηση – σπικάζ: Πάρης Ζίκος (Zk Studio). Μουσικοηχητική επιμέλεια: ευΆγγελος Κάβουρας. Υλοποίηση σκηνικών – design: Χαρά Κουτζαγιώτη. Υλοποίηση κουστουμιών: Έφη Αντωνίου, Βάσω Γορδίου. Κομμώσεις – μακιγιάζ: Λεωνίδας Αχλαδιώτης. Στην κονσόλα: Χαρά Κουτζαγιώτη. Artwork αφίσας: ευΆγγελος Κάβουρας, Χαρά Κουτζαγιώτη. Φωτογράφηση: Βικτώρια Μουζλάνοβα.

Καλλιτεχνική σύλληψη – παραγωγή – προώθηση: ευΆγγελος Κάβουρας, ΔραΠαίκτες Βόλου.
Μοιραστείτε το :

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά σας υπόσχομαι την καλύτερη ερμηνεία μου! Σας περιμένουμε... Ο σκοπός είναι ιερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.