Headlines News :

Ξεκινάει την Τρίτη το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Λάρισας

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 2:55 π.μ.

Λάρισα.

Με Οικογενειακή Ψυχολογία.

Με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες.


Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκινούν οι διαλέξεις – συζητήσεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Λάρισας και συγκεκριμένα στο τμήμα της Οικογενειακής Ψυχολογίας που διοργανώνουν οι «Πολίτες Εν Γνώσει» για δεύτερη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί πως συμμετοχή στα μαθήματα μπορούν να δηλώσουν όλοι οι Πολίτες της περιοχής χωρίς ηλικιακή ή εκπαιδευτική διάκριση.


Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως από τη στιγμή που γινόμαστε γονείς, βασικό μέλημα και κύρια μέριμνά μας αποβαίνει η βραχυπρόθεσμη και η μακροπρόθεσμη ατομική και κοινωνική ευτυχία των παιδιών μας, η οποία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα εφόδια που θα τους παράσχουμε, διανοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, μέσα από μια αγωγή που πρέπει να επικεντρωθεί στην παροχή των κατάλληλων γνώσεων, στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους, στην εγχάραξη κοινωνικά αποδεκτών ιδεών και αξιών και στη διαμόρφωση δόκιμων στάσεων ζωής, ώστε να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη «υγιή» προσωπικότητα και να κοινωνικοποιηθούν ομαλά.

Αναλαμβάνουμε, δηλαδή, ως γονείς ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, μακρόπνοο και κρίσιμο για τα παιδιά μας έργο, κατά την άσκηση του οποίου αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, που μας στεναχωρούν, μας πανικοβάλλουν, κάποτε μας διαλύουν. Το χειρότερο, επειδή τις περισσότερες φορές τα υπερδιογκώνουμε και πιστεύουμε ότι μόνον στη δική μας οικογένεια παρουσιάζονται, δεν τα μοιραζόμαστε ώστε να συνειδητοποιήσουμε το πόσο κοινά είναι, με αποτέλεσμα είτε να αυτό ενοχοποιούμαστε ως «κακοί» γονείς είτε να «χρεώνουμε» στα παιδιά μας διανοητικές και συμπεριφορικές δυστροπίες και αδυναμίες για τις οποίες δεν ευθύνονται και μπορούν να τις αποφύγουν. Αυτό συμβαίνει, συνήθως, επειδή δεν είμαστε επαρκώς εφοδιασμένοι με εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις, που θα μας επέτρεπαν να προλαβαίνουμε τα προβλήματα, να τα αμβλύνουμε ή και να τα επιλύουμε αποτελεσματικά προσφέροντας στα παιδιά και σε μας ένα θετικό κλίμα επικοινωνίας και συνεννόησης, το οποίο -σύμφωνα με τους επιστήμονες- αποτελεί παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την ομαλή ατομική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Στην υποβοήθηση των γονιών για τη «σωστή» αγωγή των παιδιών τους -ώστε να αναπτυχθούν αυτά ομαλά και να αποκτήσουν τα απαραίτητα για τη μελλοντική τους ζωή εφόδια- στοχεύει το παρόν Σεμινάριο μέσα από την κατάρριψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων, την αποκατάσταση λανθασμένων απόψεων, την ανάδειξη των πιο συνηθισμένων προβλημάτων και των αιτιών τους, την κατάδειξη της σημασία της οικογένειας για την πρόληψη ή την επίλυσή τους, τη μετάδοση επιστημονικών γνώσεων για την επιτυχή άσκηση του ρόλου του γονέα, αλλά και την αποενοχοποίησή μας για «αμαρτίες» που δεν διαπράξαμε.

Κάθε «μάθημα», το οποίο θα έχει τη μορφή εισήγησης και εργαστηρίου, ταυτόχρονα, θα εξαντλείται σε τρίωρη συνάντηση με τους γονείς, που θα περιλαμβάνει ανάπτυξη συγκεκριμένου θέματος και παρεμβάσεις του ακροατηρίου με ερωτήματα, απορίες, σχόλια, κατάθεση προσωπικών τους εμπειριών, μελέτες περίπτωσης και συζήτηση.

Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν σε ένα κύκλο έντεκα (11) τρίωρων διαλέξεων κάθε Τρίτη από τις 17.00-20.00 στην αίθουσα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας κοντά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο (Καψούρη 4)

Επιστημονικά Υπεύθυνη & Εισηγήτρια η κα. Αδάμου Ράση Μαίρη Σχολική Σύμβουλος κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Ψυχολογίας στις Επιστήμες Αγωγής.

Στο τέλος του κύκλου σπουδών θα δοθεί Βεβαίωση Σπουδών.

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο τηλέφωνο 6980218621 (10.00-14.00 & 18.00-21.00) ή στην ιστοσελίδα του φορέα: politesengnosei.gr όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν και ηλεκτρονικά την εγγραφή τους.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.