Headlines News :

Σεμινάρια Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 1:21 π.μ.

Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

1ος κύκλος έξι δίωρων σεμιναρίων στην συμβουλευτική των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων, με θέμα "διηγώντας ιστορίες".


Το σεμινάριο έχει ως στόχο την κατανόηση των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων μέσα από την μαγεία της αφήγησης και την εγκυρότητα του επιστημονικού λόγου.


Τα θέματα που αναδύονται από τις αφηγήσεις διαπραγματεύονται τη γνώση του εαυτού μας, τη σχέση μητέρας - κόρης, τη δέσμευση και την ενηλικίωση, την απώλεια, κοινωνικά ζητήματα, κ.α.

Έναρξη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρες 20:00 ως 22:00. Συνολικό κόστος 60€.

Συντονίζουν ο Γιώργος Γιαννούσης, Ψυχοθεραπευτής, Οικογενεικός Θεραπευτής, και η Λένα Χαϊδούτη, παραμυθού.

Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, πληροφορίες - εγγραφές στην Γραμματεία του Γαλλικού Ινστιτούτου και στη Γραμματεία του Κέντρου 2410533737.

Διηγώντας ιστορίες.
-Πέμπτη 17/10/2013. Μεταμφιεζόμαστε... Ντυνόμαστε ρόλους και συμπεριφορές. Μόνο τις Απόκριες;
 Η ιστορία του κάθε ανθρώπου, δεν ξεκινά από τη στιγμή που γεννιέται. Ένα πλήθος συγγενικών δεσμών, οικογενειακών μύθων, ανεκπλήρωτων ρόλων αλλά και προσδοκιών, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους πάνω από την κούνια του νεογέννητου – σαν τις καλές νεράιδες ή τις κακές μοίρες- με σκοπό να καθορίσουν και να υπογράψουν την επερχόμενη εμφάνισή του! Σκοπός τους; Η συνέχεια ενός πλήρως οργανωμένου συστήματος οικογένειας με άγραφους νόμους και τρόπο «λειτουργίας» που αγωνίζεται να επιβιώσει. Το κάθε νέο μέλος του που έρχεται στη ζωή χρειάζεται να δώσει το δικό του στίγμα καταγράφοντας τον προσωπικό του ρόλο στο ήδη καταγεγραμμένο manual τρόπου ζωής των προηγούμενων γενεών – αναμορφώνοντας μάλιστα πολλές φορές ή και συντηρώντας το με αξιοσημείωτη ευλάβεια!
-Πέμπτη 24/10/2013. Η κόρη "τρώει" τη μάνα.
 Ακούω πολλές γυναίκες (μητέρες οι ίδιες ή όχι ακόμη) να λένε εγώ δεν θα γίνω σαν τη μητέρα μου, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να ξεφύγουν από το ρόλο της γυναίκας που θυσιάζει τη ζωή της για το μεγάλωμα των παιδιών. Το σεμινάριο περιγράφει τη δύσκολη σχέση μάνας και κόρης έτσι όπως διαμορφώνεται στο σύγχρονο οικογενειακό περιβάλλον και στις προεκτάσεις που έχει αυτή στη συντροφική σχέση καιτη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
-Πέμπτη 31/10/2013. Ό,τι ξεχνάς πεθαίνει. Μα ό,τι πεθαίνει, δε χάνεται... Το σεμινάριο διαπραγματεύεται το ζήτημα της απώλειας (φυσικής, συναισθηματικής, ιδεολογικής,αξιακής κλπ) σε συνάρτηση με τη διαδικασία εναλλαγής των φάσεων ζωής του ανθρώπου, και την απώλεια που βιώνουμε κλείνοντας η κάθε μια από αυτές -από την γέννησή μας, ως το θάνατο.
-Πέμπτη 5/11/2013. Σημεία και τέρατα! Σημεία των καιρών.
 Η ανατροπή του κοινωνικού status όπως το βιώναμε ως το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, έχει οδηγήσει σε βαθύτερες αναθεωρήσεις του τρόπου σκέφτεσται και πράττειν. Η διαχείριση αυτής της νέας πραγματικότητας δημιουργεί βαθύτερη ανησυχία και προβληματισμούς, ενώ τα συμπτώματα της κρίσης αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια στο σώμα και την ψυχή του σύγχρονου Έλληνα (καταθλίψεις, αυτοκτονίες, εμφράγματα, κ.α.). Το σεμινάριο είναι μια καλή ευκαιρία να αναστοχαστούμε πάνω σε νέες ιδέες που μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε διαφορετικά τα σημάδια και να βρούμε νέες λύσεις στα προσωπικά μας αδιέξοδα. 

-Πέμπτη 12/11/2013. Κι αν είσαι απλώς ένα λουλούδι, τότε ποιος είναι ο κηπουρός;
 Το σεμινάριο διαπραγματεύεται το ζήτημα της ταυτότητας, τόσο στην υπαρξιακή, όσο και την κοινωνική του διάσταση. Το ερώτημα, ποιος είμαι, που πάω και γιατί, τίθεται πλέον επιτακτικά από τον σημερινό άνθρωπο, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει τις προσωπικές του συντεταγμένες σε ένα πολύ αβέβαιο κοινωνικό περιβάλλον.
-Πέμπτη 19/11/2013. «Κι αν κάποτε η αγάπη μου με πλήγωσε, καθόλου δεν πειράζει. Ίσως μια μέρα την πληγώσω κι εγώ..!»
Το σεμινάριο διαπραγματεύεται τη συντροφική/συζυγική σχέση μέσα από το πρίσμα της απιστίας. Η απιστία αποτελεί την αιτία για το 75% των διαζυγίων. Η εξωσυζυγική σχέση αποτελεί λοιπόν τη βασική αιτία διάλυσης του συζυγικού δεσμού και την αφορμή να μπει σε κρίση ο γάμος και η οικογένεια. Τι οδηγεί όμως στην απιστία ακόμη και ζευγάρια που είχαν ερωτευθεί παράφορα; Σε αυτό σεμινάριο θα εξετάσουμε την απιστία ως σύμπτωμα της σχέσης, δηλαδή ως σημάδι ή συνέπεια μιας προηγούμενης κρίσης που απλά η απιστία φέρνει στην επιφάνεια.
Το Kέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου πρωτότυπου ψυχαγωγικού/εκπαιδευτικού προγράμματος για εφήβους και τους γονείς τους, που θα πραγματοποιηθει κατά τη σχολική περίοδο 2013- 2014.

Τι σημαίνει για τους σημερινούς έφηβους η λέξη ελευθερία, εξουσία, έρωτας, φόβος, θυμός, φιλία;

Πως αντιλαμβάνονται οι σημερινοί γονείς τις ίδιες αυτές έννοιες και πόσο κοντά είναι με τις απόψεις των παιδιών τους;

Πόσο συντηρητικοί και φοβισμένοι γίνονται οι γονείς μεγαλώνοντας τα παιδιά τους; πόσο μπορεί ένας έφηβος να κατανοήσει τα λόγια των γονιών του σε μια κοινωνία που τον φωνάζει να επαναστατήσει;

Αν έχετε λοιπόν παιδιά στην εφηβεία ελάτε να ξανά-ανακαλύψουμε συναισθήματα, αξίες, φόβους, να κάνουμε ερωτήσεις, να δώσουμε απαντήσεις, να νιώσουμε, και να «επαναδιαπαιδαγωγηθούμε».

Με εργαλεία το θέατρο, τη μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, την αφήγηση (για τους έφηβους) & σεμινάρια συμβουλευτικής για τους γονείς

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους και τους γονείς τους, όπου σε διαφορετικούς χώρους άλλα ταυτόχρονα, θα παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο κύκλο ψυχαγωγικών σεμιναρίων, βιωματικών εργαστηρίων, ψυχοκινητικών παιχνιδιών και συμβουλευτικής γονέων.

Η υλοποίηση του προγράμματος στοχεύει στα ακόλουθα:
-επαναπροσδιορισμό της έννοιας των βασικών αξιών στη σύγχρονη κοινωνία
-Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης
-Ανάπτυξη της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
-Ενδυνάμωση των σχέσεων.
-Σωστή διαχείριση και έκφραση των συναισθημάτων.
-Προαγωγή της σωστής διαχείρισης των φόβων και των αναστολών.
-Ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Συντονίστριες των παιδιών: 


-Κωνσταντία Χαλδούπη (υπεύθυνη παιδικής λογοτεχνίας στις λέσχες πολιτισμού Λάρισας)
-Αγλαϊα Νάκα (θεατρολόγος)

Συντονιστής των γονέων: 
Γιώργος Γιαννούσης (Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός 
θεραπευτής.)

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας κάθε δεύτερο Σάββατο ή κατόπιν συννενοήσεως με τους συλλόγους γονέων της πόλης -δύναται το πρόγραμμα να γίνεται πιο ευέλικτο και να αφορά λιγότερες συναντήσεις, ανάλογα τις ανάγκες και με διαφορετικό κόστος.

Συνολικό κόστος για το κανονικό πρόγραμμα, 40 μηνιαίως, για τις ομάδες και των εφήβων και των γονιών

Για πληροφορίες καλέστε στη γραμματεία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στα τηλέφωνα, 2410 533737 & 6973 179326 – www.familytherapy.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.