Headlines News :

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα επιμορφωτικά τμήματα.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 3:34 π.μ.

Βόλος.

Από την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 - 2014.

Ξεκίνησαν με επιτυχία και συνεχίζονται οι εγγραφές για τα επιμορφωτικά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ.


Στα τμήματα ενηλίκων μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας και χωρίς καμία προϋπόθεση.

Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στα εξής αντικείμενα:


Τμήματα ξένων γλωσσών:
ΤΟΥΡΚΙΚΑ.

Η Τουρκική περιλαμβάνει λέξεις Αραβικής και Περσικής προέλευσης. Η χρήση των παροιμιών και ρήσεων αποτελεί μία από τις σημαντικές παραμέτρους που προσδίδουν ζωντάνια και πυκνότητα νοήματος στο λόγο. Η τουρκική γλώσσα έχει δανειστεί από την Ελληνική πολλές λέξεις, κυρίως επιστημονικούς όρους, μέσω ξένων γλωσσών και ιδίως της Γαλλικής. Δανείστηκε λέξεις ελληνικές και απευθείας από τη γλώσσα μας, όπως δανειστήκαμε άλλωστε κι εμείς. Είναι γεγονός ότι η γλωσσική μεταρρύθμιση στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια στοχεύει στην κάθαρση της τουρκικής γλώσσας από ξένα στοιχεία, κυρίως αραβικά και περσικά και δευτερευόντως ελληνικά. Γιατί η γλώσσα της εποχής της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν ανάμεικτη με αραβικές και περσικές λέξεις, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν και στη σύγχρονη τουρκική γλώσσα.

ΚΙΝΕΖΙΚA.

Η Κινέζικη γλώσσα δεν έχει Αλφάβητο αλλά Ιδεογράμματα. Και μόνο αυτό ήδη διαφοροποιεί και ξεχωρίζει τη Γλώσσα από τις άλλες. Δεν έχει αυστηρή γραμματική αλλά βασίζεται πολύ στη σύνταξη. Τα Ιδεογράμματα, είναι μια γραφή που άντεξε στο χρόνο (πάνω από 3.000 χρόνια), και είναι η μοναδική ακόμα ζωντανή εικονογραφική γραφή σε όλο τον κόσμο, που θα ζήσει ακόμα για πολλές άλλες χιλιετίες. Είναι δύσκολα τα Κινέζικα, αλλά όχι τόσο “κινέζικα” όσο φανταζόμαστε. Θέλει επιμονή, θέλει υπομονή, αλλά κυρίως θέλει τον σωστό τρόπο εκμάθησης.

ΙΣΠΑΝΙΚΑ.
Μιλιέται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Μετά τα Αγγλικά τα Ισπανικά μπορούν να θεωρηθούν σαν η δεύτερη πλέον σημαντική γλώσσα στον κόσμο. Η Ισπανική είναι η μοναδική που αποτελεί την επίσημη γλώσσα 21 χωρών σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι εκφράζει την κουλτούρα διαφορετικών μεταξύ τους χωρών την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

ΡΩΣΙΚΑ.
Οι δεσμοί της Ελλάδας με την Ρωσία είναι παμπάλαιοι μια που τα δύο κράτη συναντιόνται πολλές φορές στην διάρκεια της ιστορικής τους πορείας έχοντας κοινό θαλασσινό άρρηκτο σύνδεσμο τον Εύξεινο Πόντο. Η Ρωσική γλώσσα ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών και συγκεκριμένα στον ανατολικοσλαβικό της κλάδο μαζί με την Ουκρανική και τη Λευκορωσική. Στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια ανήκουν οι περισσότερες γλώσσες που μιλιούνται στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική. Είναι η μια από τις έξι επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε και χρησιμοποιείται από 250 εκατομμύρια άτομα. Διαθέτει μια αξιοζήλευτη λογοτεχνία που μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες. Άλλωστε αυτή η γλώσσα με το πλούσιο λεξιλόγιο, έκαναν τον Πούσκιν, τον Τσέχοφ, τον Τολστόι και τόσους άλλους διεθνώς γνωστούς και αγαπητούς. Στη Ρωσική γλώσσα γράφτηκαν εξαίσια δημιουργήματα που διαβάζονται σε όλο τον κόσμο και κάνουν τους Ρώσους να νιώθουν περήφανοι για τη γλώσσα τους.

ΑΡΑΒΙΚΑ.
Μίλιουνται σ’ ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο και είναι ευρέως γνωστά και αντικείμενο σπουδής στον Ισλαμικό κόσμο. Τα αραβικά είναι λογοτεχνική γλώσσα τουλάχιστον από τον 16ο αιώνα και είναι επίσης η λειτουργική γλώσσα του Ισλάμ. Μερικές γνωστές Αραβικές λέξεις που έχουν περάσει στο Δυτικό κόσμο είναι τα: αλγόριθμος, άλγεβρα, αλχημεία, αλκοόλ, ναδίρ, ζενίθ κλπ.

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ.

Η Ιαπωνική είναι γλώσσα που ομιλείται από 127 εκατ. ανθρώπους, κυρίως στην Ιαπωνία, αλλά και σε κοινότητες Ιαπώνων μεταναστών σε όλο τον κόσμο. Διακρίνεται για το ιδιαίτερο πλέγμα εκφράσεων ευγενείας που απεικονίζουν την ιεραρχική φύση της ιαπωνικής κοινωνίας Το ιστορικό αρχείο της γλώσσας ανάγεται στον 8ο αιώνα.


Τμήματα Εκμάθηση Η/Υ.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, είτε θέλουν να πιστοποιηθούν με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης σε Υπολογιστές ECDL (αναλύουν τις 4 βασικές θεματικές ενότητες του ECDL στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πιστοποιήσουν τις ικανότητές τους και που ζητά το ΑΣΕΠ στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει : word, excel , internet explorer και outlook express και βασικές αρχές windows xp) είτε απλά για να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες στη χρήση υπολογιστή.

Τμήματα Φωτογραφίας.
Ομάδα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους ασχολούνται πρώτη φορά με τη φωτογραφία και σε εκείνους που διαθέτουν εμπειρία. Θα βοηθήσει τους μαθητές να προσεγγίσουν το αντικείμενο της φωτογραφίας αλλά και αλλά να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εκφραστούν καλλιτεχνικά , να εκθέσουν τη δουλειά τους και να προβάλλουν τις ευαισθησίες τους

Σεμινάριο PHOTOSHOP.
Το σεμινάριο αφορά την επεξεργασία της ψηφιακής φωτογραφίας με το πρόγραμμα Photoshop που απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τον τρόπο για να επεξεργάζονται ψηφιακά τις φωτογραφίες τους. Το κορυφαίο επαγγελματικό εργαλείο γραφιστικής PhotoShop είναι ένα πολύ δυνατό και δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, διαθέτει ένα παρά πολύ φιλικό περιβάλλον χρήστη καθώς και το πληρέστερο σετ από εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας (ρετουσάρισμα ψηφιακών φωτογραφιών, χρήση επιπέδων και μασκών, προετοιμασία εικόνων για εμφάνιση στην οθόνη, στο Internet και εκτύπωση)

Τμήματα χορού.
Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να σεργιανίσουν σε μουσικούς δρόμους και να μάθουν να εκφράζονται μέσω της τέχνης του χορού και της κίνησης.

Τμήμα Latin.
Χορεύουμε και διασκεδάζουμε μαθαίνοντας. Στους χορούς που θα διδαχτούν σε αυτό το τμήμα περιλαμβάνονται ενδεικτικά Mambo, Cha-cha, Rumba, Salsa κ.α.

Τμήμα παραδοσιακών χορών.
Το τμήμα διδασκαλίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική χορευτική παράδοση μέσα από την ποικιλόμορφη δυναμική της (χοροί, τραγούδια, ρυθμοί) και να ζήσουν έντονες συγκινήσεις χαράς, κεφιού και ευεξίας.

Τμήμα μικρασιάτικων χορών.

Το τμήμα περιλαμβάνει την εκμάθηση χορών όπως ζεϊμπέκικο, το απτάλικο, το χασαποσέρβικο, ο μπάλλος, κ.ά.

Για πληροφορίες και εγγραφές Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 - 13:30 & 17:30 - 21:30.
Διεύθυνση: Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, Βόλος.
Τηλ: 2421025363.
e-mail: politismos@doepap.gr.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.