Headlines News :

Αδελφοί Κατσιμίχα.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 2:55 μ.μ.

Έλληνες τραγουδοποιοί και ερμηνευτές. Γεννήθηκαν μια μέρα σαν και αυτή.

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, γνωστοί και ως αδελφοί Κατσιμίχα ή Κατσιμιχαίοι (Αθήνα, Οκτώβριος 1952) είναι Έλληνες τραγουδοποιοί, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο μέρος της μουσικής τους σταδιοδρομίας, αποτέλεσαν μουσικό δίδυμο. Οι αδελφοί Κατσιμίχα είναι δίδυμα αδέλφια.

Γεννήθηκαν στην Αθήνα και μεγάλωσαν στον Άγιο Δημήτριο, στη Λευκωσία και την Νέα Σμύρνη ενώ έζησαν τη νεότητα τους εργαζόμενοι στη Δυτική Γερμανία.


Αρχικά έγιναν γνωστοί με τη συμμετοχή τους στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1982, όπου και βραβεύτηκαν για το τραγούδι "Μια βραδιά στο λούκι". Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "Ζεστά Ποτά" κυκλοφόρησε το 1985 σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη.

Έκτοτε, και για περίπου 20 χρόνια, κυκλοφορούσαν μαζί δίσκους όπου έγραφαν και ερμήνευαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Παράλληλα, εμφανίζονταν ζωντανά σε μουσικές σκηνές της Αθήνας μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς. Συμμετείχαν ακόμη και σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Δισκογραφία:
1985 Ζεστά Ποτά
1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
1989 Απρίλη Ψεύτη
1992 Υπάρχει λόγος
1992 Η Μοναξιά του Σχοινοβάτη
1994 Της Αγάπης Μαχαιριά
1996 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
1997 Παράλληλη Δισκογραφία
2000 Τρύπιες Σημαίες
2001 20 Χρόνια Live
2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης
2006 Μουσική Αυτοβιογραφία.


Δισκογραφία Πάνου Κατσιμίχα:
2004 Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών, Πάνος Κατσιμίχας
2007 Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας, Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς.

ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.