Headlines News :

Συνεχίζονται οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 9:31 π.μ.

Βόλος. 

Εκπαιδευτική Περίοδος 2013 - 2014.

Από τη Διεύθυνση Πολιτισμού 
ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ.

Ξεκίνησαν με επιτυχία και συνεχίζονται οι εγγραφές για όλα τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης νέων και ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει και η έναρξη των μαθημάτων.


Στα τμήματα ενηλίκων μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας και χωρίς καμία προϋπόθεση.

Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στα εξής αντικείμενα:


Τμήματα ξένων γλωσσών
ΤΟΥΡΚΙΚΑ.
Μία γλώσσα η οποία δανείστηκε λέξεις ελληνικές και απευθείας από τη γλώσσα μας, όπως δανειστήκαμε άλλωστε κι εμείς. Χαρακτηριστική είναι η χρήση των παροιμιών και ρήσεων, μία από τις σημαντικές παραμέτρους που προσδίδουν ζωντάνια και πυκνότητα νοήματος στο λόγο.

ΚΙΝΕΖΙΚA.
Τα ιδεογράμματα στην κινέζικη γλώσσα τη διαφοροποιούν και την ξεχωρίζουν από τις άλλες. Είναι η μοναδική ακόμα ζωντανή εικονογραφική γραφή σε όλο τον κόσμο που άντεξε στο χρόνο (πάνω από 3.000 χρόνια).
ΙΣΠΑΝΙΚΑ.
Μιλιέται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Μετά τα Αγγλικά τα Ισπανικά μπορούν να θεωρηθούν σαν η δεύτερη πλέον σημαντική γλώσσα στον κόσμο.

ΡΩΣΙΚΑ.
Τα Ρωσικά είναι η μια από τις έξι επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε και χρησιμοποιείται από 250 εκατομμύρια άτομα. Είναι γλώσσα με πλούσιο λεξιλόγιο, που έκανε τον Πούσκιν, τον Τσέχοφ, τον Τολστόι και τόσους άλλους διεθνώς γνωστούς και αγαπητούς.

ΑΡΑΒΙΚΑ.

Μίλιουνται σ’ ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο και είναι ευρέως γνωστά και αντικείμενο σπουδής στον Ισλαμικό κόσμο. Τα αραβικά είναι λογοτεχνική γλώσσα τουλάχιστον από τον 16ο αιώνα και είναι επίσης η λειτουργική γλώσσα του Ισλάμ. Μερικές γνωστές Αραβικές λέξεις που έχουν περάσει στο Δυτικό κόσμο είναι τα: αλγόριθμος, άλγεβρα, αλχημεία, αλκοόλ, ναδίρ, ζενίθ κλπ.

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ.

Η Ιαπωνική είναι γλώσσα που ομιλείται από 127 εκατ. ανθρώπους, κυρίως στην Ιαπωνία, αλλά και σε κοινότητες Ιαπώνων μεταναστών σε όλο τον κόσμο. Διακρίνεται για τις εκφράσεις ευγενείας που απεικονίζουν την ιεραρχική φύση της ιαπωνικής κοινωνίας.
 

Τμήματα Εκμάθησης Η/Υ:
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, είτε θέλουν να πιστοποιηθούν με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης σε Υπολογιστές ECDL είτε απλά για να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες στη χρήση υπολογιστή.


Τμήματα Φωτογραφίας:
Ομάδα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους και έχει στοχεύουν να φέρουν κοντά ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις ικανότητες τους τόσο μέσα από τα σεμινάρια όσο και από τις social δράσεις που διοργανώνονται όπως εκθέσεις, ημερίδες κτλ

Σεμινάριο PHOTOSHOP.

Εκμάθηση του προγράμματος Photoshop για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τον τρόπο να επεξεργάζονται ψηφιακά τις φωτογραφίες τους. (ρετουσάρισμα ψηφιακών φωτογραφιών, χρήση επιπέδων και μασκών, προετοιμασία εικόνων για εμφάνιση στην οθόνη, στο Internet και εκτύπωση)
 

Τμήματα χορού:
Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να σεργιανίσουν σε μουσικούς δρόμους και να μάθουν να εκφράζονται μέσω της τέχνης του χορού και της κίνησης.

Τμήμα Latin.

Χορεύουμε και διασκεδάζουμε μαθαίνοντας. Στους χορούς που θα διδαχτούν σε αυτό το τμήμα περιλαμβάνονται ενδεικτικά Mambo, Cha-cha, Rumba, Salsa κ.α.

Τμήμα παραδοσιακών χορών.
Το τμήμα διδασκαλίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν την ελληνική χορευτική παράδοση μέσα από την ποικιλόμορφη δυναμική της (χοροί, τραγούδια, ρυθμοί) και να ζήσουν έντονες συγκινήσεις χαράς, κεφιού και ευεξίας.

Τμήμα μικρασιάτικων χορών.

Το τμήμα περιλαμβάνει την εκμάθηση χορών όπως ζεϊμπέκικο, το απτάλικο, το χασαποσέρβικο, ο μπάλλος, κ.ά.


ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ:
ΚΕΡΑΜΙΚΗ.
Στο τμήμα αυτό οι μαθητές θα έχουν τη χαρά να πειραματιστούν με τον πηλό, να μαθαίνουν και να εκφράζονται μέσα από αυτόν.Οι μαθητές διδάσκονται τις διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, τα πυροχρώματα, τα υαλώματα, τις πατίνες, και τις υφές για να παραδώσουν τέλος τις δημιουργίες τους στη φωτιά και να εισπράξουν ένα ενδιαφέρον εικαστικό αποτέλεσμα

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ.
Στόχος του τμήματος ζωγραφικής είναι η απελευθέρωση της έμφυτης δημιουργικής δύναμης των μαθητών, χωρίς περιορισμούς και προκαταλήψεις. Απευθύνεται σε μαθητές κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα σε εκείνους που πιστεύουν ότι ποτέ δεν είχαν την ικανότητα να εκφραστούν ζωγραφίζοντας, ή σε εκείνους που νιώθουν ότι στην ενήλικη ζωή δεν είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη ζωγραφική σε ικανοποιητικό βαθμό.

Παράλληλα γίνονται δεκτές αιτήσεις για συμμετοχή σε σειρά σεμιναρίων που αφορούν στα παρακάτω τμήματα:


ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ (κοσμήματα, είδη δώρων, κεριά κ.α.)

Η τέχνη του κοσμήματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσει κάποιος τη δημιουργικότητα του και να εκφράσει την εικαστική του πλευρά. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με αυτήν την τόσο ωραία τέχνη της δημιουργίας χειροποίητου εικαστικού κοσμήματος. Οι μαθητές του τμήματος, με φαντασία και όρεξη, δημιουργούν κοσμήματα βασισμένα στο γούστο και τις ανάγκες τους. Κάντε τα αγαπημένα σας πρόσωπα ευτυχισμένα με αυτό το πρωτότυπο δώρο εμπειρίας ή χαρίστε τα στον εαυτό σας!

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ.
Διδάσκεται η μεταφορά αντικειμένων του χώρου στο επίπεδο του χαρτιού πειθαρχώντας σε συγκεκριμένους κανόνες σχεδίασης έτσι ώστε να αποδοθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα και η απεικόνιση τους να δίνει την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης φόρμας. Παράλληλα γίνεται σοβαρή δουλεία για προετοιμασία υποψήφιων φοιτητών σε σχολές καλών τεχνών αρχιτεκτονικής κτλ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.
Σειρά μαθημάτων ιστορίας της τέχνης όλων των εποχών για ενήλικες. Νοερά «ταξίδια» στις εποχές και στον κόσμο της τέχνης μέσα από την ψηφιακή προβολή έργων τέχνης και το σχολιασμό τους σε μεγάλη οθόνη, με συνεχή συσχετισμό του παρελθόντος με το παρόν της τέχνης, στην εποχή της κρίσης, αλλά και της κυριαρχίας των νόμων της αγοράς και της κατασκευής ενός πολυεθνικού σταρ σύστεμ στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η διαχρονική πορεία της τέχνης και η αλληλεπίδραση τέχνης και κοινωνίας.


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ.
Στο εργαστήρι διδάσκονται βασικά στοιχεία υποκριτικής, κίνησης, αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, σκηνογραφίας, θεατρικών κατασκευών και μουσικής ενώ οι μαθητές συμμετέχουν στο στήσιμο και την παρουσίαση μιας παράστασης.Προσφέρεται η δυνατότητα σε όλους να κάνουν μαθήματα θεάτρου χωρίς το άγχος εξετάσεων, και την οικονομική επιβάρυνση μιας δραματικής σχολής.

Για πληροφορίες και εγγραφές Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 - 13:30 & 17:30 - 21:30.

Διεύθυνση: Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη και Δημητριάδος, Βόλος.


Τηλ: 2421025363 & e-mail: politismos@doepap.gr

Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές και αρχίζουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας τα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας, όπου θα επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Ωδείο Ν.Ιωνίας ως επίσημο παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με τα αναγνωρισμένα τμήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος και πολλά ερασιτεχνικά, με έμφαση στη μύηση και καλλιέργεια της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Αναλυτικά θα λειτουργήσουν τα τμήματα κλασικής μουσικής, πιάνου, κιθάρας, βιολιού, βιολοντσέλου, βιόλας, φλάουτου, μονωδίας, ανώτερων θεωρητικών, μουσικής προπαιδείας, και τα ερασιτεχνικά τμήματα αρμονίου, ηλεκτρικής κιθάρας, ελαφρού τραγουδιού, καθώς και το τμήμα παραδοσιακών οργάνων (κανονάκι, σαντούρι, ούτι, βιολί, κλαρίνο, παραδοσιακά κρουστά, μαντολίνο, ταμπουράς, γκάιντα, ακορντεόν, λύρα κρητική, ποντιακή, πολίτικη) όπως και το τμήμα της παραδοσιακής χορωδίας παιδιών και εφήβων.

Επίσης στο Πολιτιστικό Κέντρο θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους. Πληροφορίες και εγγραφές στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας, 10.00 - 13.00 και 17.00 - 21.00 και στο, τηλέφωνο 2421091150.

Ομοίως, στη «Σχολή Ελληνικής Μουσικής και Χορού» της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού θα λειτουργήσουν τα τμήματα μουσικής προπαιδείας, θεωρητικών, πιάνου, κιθάρας, αρμονίου και μπουζουκιού. Πληροφορίες - εγγραφές στο τηλέφωνο 2421359513 και στο Δίαυλο.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.