Headlines News :

10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 1:03 π.μ.

Βόλος.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 τα εγκαίνια των συμμετεχόντων.

Η Φωτογραφική Ομάδα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Βόλου “ΔΙΑΥΛΟΣ” της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου διεξήγαγε τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, τα αποτελέσματα του οποίου με τις βραβευμένες φωτογραφίες, θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στις 20:30, στο «Δίαυλο», όπου θα γίνει και η επίσημη απονομή των βραβείων.


Την κριτική επιτροπή κρίσεων των φωτογραφιών που διαγωνίστηκαν στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας αποτέλεσαν οι φωτογράφοι Αγραφιώτης Γεώργιος, Μουρτζούκος Λέων, Οικονόμου Δημήτριος, ο ζωγράφος Κομνηνός Κωνσταντίνος και η Μουτσινά Αδαμαντία μέλος Δ.Σ. του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗΠΕΘΕ. Στην διαδικασία των κρίσεων παρέστη η Άννα Κουτσελίνη, υπεύθυνη οργανωτικής επιτροπής φωτογραφικού διαγωνισμού.

Με τα τρία πρώτα βραβεία διακρίθηκαν οι Μελέτης Παναγιώτης, 1ο και 3ο βραβείο και Μπουζίκας Γιώργος με το 2ο. Με τους 3 επαίνους διακρίθηκαν οι Μπουζίκας Γιώργος και Τριανταφύλλου Δημήτρης

Με ανάρτηση διακρίθηκαν οι Αθανασίου Παντελής, Αλεξίου Απόστολος, Ανδριώτης Παναγιώτης, Βέργου Πηνελόπη, Καραμηχάλης Γιάννης, Λιόλιος Σπύρος, Μανούσου Εμμανουέλα, Μαυρής Βασίλειος, Μελέτης Παναγιώτης, Μπαρμπαγιάννης Δημήτρης, Μποκέας Δημήτρης Μπουζίκας Γιώργος Παλαιοδήμου Άννα Παντζάρα Κατερίνα Πατακιούτης Θεόδωρος, Τριανταφύλλου Δημήτρης

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας του «Διαύλου» είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1996 με δύο κατηγορίες, Ασπρόμαυρης με θέμα: «Στιγμές έντασης» και Έγχρωμης με θέμα: «Το χρώμα των πόλεων». Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 47 φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα με 148 έργα.

Ακολούθησαν:Τον Νοέμβριο του 1997 προκηρύχθηκε ο 2ος Πανελλήνιος με θέματα: «Πορτραίτο» στην Ασπρόμαυρη και «Ελληνική φύση» στην Έγχρωμη φωτογραφία». Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 120 φωτογράφοι με 418 έργα τους.

Τον Οκτώβριο του 1998 προκηρύχθηκε ο 3ος Πανελλήνιος με θέματα: «Άνθρωπος και κίνηση» στην Ασπρόμαυρη και «Νεκρή φύση» στην Έγχρωμη φωτογραφία». Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 55 φωτογράφοι με 168 έργα τους.

Τον Οκτώβριο του 1999 προκηρύχθηκε ο 4ος Πανελλήνιος με θέματα: «Κτίσματα στο πέρασμα του χρόνου» στην Ασπρόμαυρη και «Καθημερινή ζωή» στη Έγχρωμη φωτογραφία». Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 81 φωτογράφοι με 267 έργα τους.

τον Δεκέμβριο του 2000 προκηρύχθηκε ο 5ος Πανελλήνιος με θέματα: στην κατηγορία της Ασπρόμαυρης φωτογραφίας «Άνθρωπος και εργασία» και στη κατηγορία της Έγχρωμης φωτογραφίας «Ανθρώπινες κατασκευές» Στον 5ο Πανελλήνιο πήραν μέρος 93 φωτογράφοι με 309 έργα.

τον Νοέμβριο του 2001 προκηρύχθηκε ο 6ος Πανελλήνιος με θέματα: στην κατηγορία της Ασπρόμαυρης φωτογραφίας «Τοπίο» και στη κατηγορία της Έγχρωμης φωτογραφίας «Πορτραίτο». Στον 6ο Πανελλήνιο πήραν μέρος 80 φωτογράφοι με 275 έργα.

τον Απρίλιο του 2003 προκηρύχθηκε ο 7ος Πανελλήνιος με θέματα: στην κατηγορία της Ασπρόμαυρης φωτογραφίας «Καθημερινή Ζωή» και στη κατηγορία της Έγχρωμης φωτογραφίας «Φυσικό Περιβάλλον». Στον 7ο Πανελλήνιο πήραν μέρος 111 φωτογράφοι με 398 έργα.

τον Οκτώβριο του 2004 προκηρύχθηκε ο 8ος Πανελλήνιος με θέματα: στην κατηγορία της Ασπρόμαυρης φωτογραφίας «Ο σύγχρονος κόσμος» και στη κατηγορία της Έγχρωμης φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας». Στον 8ο Πανελλήνιο πήραν μέρος 90 φωτογράφοι με 292 έργα.

τον Φεβρουάριο του 2006 προκηρύχθηκε ο 9ος Πανελλήνιος με θέματα: στην κατηγορία της Ασπρόμαυρης φωτογραφίας «Αντικείμενα» και στη κατηγορία της Έγχρωμης φωτογραφίας «Άνθρωποι» Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 140 φωτογράφοι με συνολικά 494 φωτογραφίες.

Συνοψίζοντας σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς συμμετείχαν 817 φωτογράφοι με συνολικά 2769 έργα και ο οπτικός πλούτος που προσέφεραν υπήρξε τεράστιος.

Οι πολλές συμμετοχές από κάθε μεριά της Ελλάδας , της Κύπρου αλλά και από Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, είναι ενδεικτικές της μεγάλης απήχησης του διαγωνισμού καθώς της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλουν οι εραστές της φωτογραφίας την διοργάνωση.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Όλα άρχισαν σαν μία προσπάθεια φίλων της φωτογραφίας χωρίς μέσα αλλά με πολύ μεράκι να προσεγγίσουν περισσότερο το αντικείμενο της φωτογραφίας. Βασική φιλοδοξία και προσδοκία της ομάδας, με την επιμέλεια και την καθοδήγηση του υπεύθυνου επιμορφωτή κ. Λέοντα Μουρτζούκου, ήταν να φέρουν τους νέους της πόλης μας σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας.

Στα χρόνια που πέρασαν, μέσα από τις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις και τα μαθήματα η φωτογραφική ομάδα βλέπει το μέλλον της με αισιοδοξία. Σ΄ αυτό συνέτειναν οι πολλές ομαδικές (γύρω στις 40) αλλά και ατομικές εκθέσεις μελών της ομάδας αλλά και των φιλοξενούμενων φωτογράφων, ο δικός της πλέον χώρος συναντήσεων, ο άρτια εξοπλισμένος σκοτεινός θάλαμος και το σύγχρονο στούντιο φωτογραφίας

Το ουσιαστικό που έχει προκύψει μέσα απ' όλη αυτή τη διαδικασία δεν είναι μόνο η προσέγγιση του αντικειμένου της φωτογραφίας από τα μέλη της και η ευκαιρία που δόθηκε σε νέους φωτογράφους να εκθέσουν τη δουλειά τους αλλά οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν μέσα στη ίδια της ομάδα.

Οι φωτογραφικές εξορμήσεις εξελίχθηκαν σε εκδρομές μεταξύ φίλων και οι εβδομαδιαίες συναντήσεις - μαθήματα σε συγκεντρώσεις ανθρώπων με κοινό χόμπι την φωτογραφία που έχουν όμως πολλά να πουν μεταξύ τους. Η φωτογραφική ομάδα έχει σαν μέλη τους νέους που πολλοί απ' αυτούς την παρακολουθούν συνεχώς για τρία ή και για τέσσερα χρόνια.

Αυτό οφείλεται και στη συνεχή αναβάθμιση των μαθημάτων που γίνονται πλέον με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών και με φωτογραφίσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, και στη διεύρυνσή τους σε πλατύτερα θέματα απ' αυτά που θεωρούνται βασικά.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη συζήτηση πάνω σε φωτογραφίες και τις συχνές προβολές διαφανειών των μελών της η ομάδα κατακτά συνεχώς και καλύτερο επίπεδο φωτογραφιών. Σ' αυτό συνηγορούν και οι αρκετές βραβεύσεις μελών της ομάδας σε διάφορους διαγωνισμούς.

Οι διαγωνισμοί είχαν τεράστια επιτυχία και συγκέντρωσαν τα ευνοϊκότατα σχόλια από τα ειδικά περιοδικά του χώρου αλλά και τις καλύτερες εντυπώσεις από τους διαγωνιζομένους τόσο στο επίπεδο της κρίσης των διαγωνιζομένων φωτογραφιών, τόσο και σε επίπεδο διοργάνωσης και γραμματειακής υποστήριξης.

Η Φωτογραφική Ομάδα του ΔΙΑΥΛΟΥ αναντίρρητα παραμένει μία από τις δυναμικότερες παρουσίες στο χώρο της φωτογραφίας στη πόλη μας.

Πληροφορίες δίνονται καθημερινά, κατά τις ώρες λειτουργίας από τη γραμματεία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος», Τοπάλη 14 μεταξύ Ερμού και Δημητριάδος.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.