Headlines News :

Ημερίδα "Αστρολογία - Ψυχολογία - Τέχνη".

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 11:43 μ.μ.

Λάρισα.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.

Με την υποστήριξη του 
TheArtProject.gr/ArtandCity 

Το ArtandCity.gr μαζί με την στήλη του “Αστρό…Πολιτισμού” και το Καφενείον η Γη, σας προσκαλούν στην Ημερίδα: 

Αστρολογία - Ψυχολογία – Τέχνη.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 5μμ στο Καφενείον «Η Γη» στο Λόφο του Φρουρίου της Λάρισας θα βρεθούμε με τον Χρήστο Άρχο, την Μαριάννα Μιχαηλίδου και την Βίκυ Πουλημένου Tesdorpf. Με την ευκαιρία της νέα στήλης "Αστρό…Πολιτισμός" στο artandcity.gr θεωρήσαμε ενδιαφέρον το κοινό της Λάρισας να μπορεί να γνωρίσει τη δυναμική της ψυχολογίας και της αστρολογίας και πως αυτές συνδυάζονται με την τέχνη. Θα μας μιλήσουν για την αστρολογία την ψυχολογία και την τέχνη. Σας περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τις προοπτικές που υπάρχουν και να μοιραστούμε τις γνώσεις, και πληροφορίες που θα μας δοθούν. Είσοδος ελεύθερη.

Κοντά μας ο Χρήστος Άρχος Ψυχολόγος M.Sc – Αστρολόγος θα μας μιλήσει για την «Κουλτούρα, τέχνη και αστρολογία», η Μαριάννα Μιχαηλίδου θα μιλήσει για το «Πως ο ωροσκόπος, ο Ήλιος και η Σελήνη επηρέασαν και έβγαλαν σημαντικούς καλλιτέχνες» ενώ η Βίκυ  Πουλημένου Tesdorpf θα μας μιλήσει για τη «Μη Βίαιη Επικοινωνία».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχεις ως εξής: 
Χρήστος Άρχος, Ψυχολόγος M.Sc.
Κουλτούρα, τέχνη και αστρολογία. 
Η τέχνη και οι διάφορες μορφές της επηρέασαν ολόκληρα κοινωνικά σύνολα. Πολλές φορές μία συγκεκριμένη τέχνη ή καλλιτεχνικό ρεύμα μπορεί να σηματοδοτήσει ολόκληρη γενιά. Μέσα από την τέχνη και τις εκφράσεις της οι άνθρωποι εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, αγαπάμε, μισούμε, εκδικούμαστε, παραπονιόμαστε, διαδηλώνουμε, εκδηλώνουμε, διεκδικούμε, ζούμε και πεθαίνουμε. Η αστρολογία είναι ένα κομμάτι της ζωής και μας βοηθά να καταλάβουμε τους λόγους και τις αιτίες που κάθε τέχνη εκφράζεται και επηρεάζει συγκεκριμένους ανθρώπους.
Ποιες ήταν οι πλανητικές κινήσεις που επηρέασαν τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά ρεύματα των αιώνων, γιατί βιώνουμε την καλλιτεχνική αυτή έκπτωση αυτά τα χρόνια; Τι θα πρέπει να περιμένουμε ως εξέλιξη από την τέχνη τα επόμενα χρόνια;
Πέρα από την ομιλία για την τέχνη ο Χρήστος Άρχος θα αναφερθεί και στα πλανητικά γεγονότα και επιρροές του 2014 και πως θα επηρεάσει τον κόσμο σε προσωπικό και εγκόσμιο επίπεδο. Πως θα επηρεαστούν τα ζώδια, ποιες ημερομηνίες γεννήσεως θα επηρεαστούν περισσότερο. Τι θα πρέπει να περιμένουμε; 

Μαριάννα Μιχαηλίδου, Αστρολόγος.
Πως ο ωροσκόπος, ο Ήλιος και η Σελήνη επηρέασαν και έβγαλαν σημαντικούς καλλιτέχνες? 
Η αστρολογία χρησιμοποιεί τρία πολύ σημαντικά στοιχεία στον αστρολογικό χάρτη για να μπορέσει να καταλάβει τη δομή της προσωπικότητας ενός ατόμου. Πως λοιπόν αυτοί οι παράγοντες παντρεύονται μεταξύ τους και με τον υπόλοιπο χάρτη και σηματοδοτούν σημαντικούς ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στην τέχνη. Ποιες ήταν αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες που έλαμψαν μέσα από το γενέθλιο χάρτη τους και πως φάνηκε ότι θα επηρέαζαν ολόκληρα καλλιτεχνικά ρεύματα. 

Βίκυ Πουλημένου - Tesdorpf, Ψυχολόγος MA.
Μη Βίαιη Επικοινωνία.
Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία επικοινωνίας που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να μεταβολίσουμε τη βία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας. Η ενοχή, η ντροπή, ο φόβος αποτελούν τα καθημερινά εργαλεία με τα οποία χειραγωγούμε τον εαυτό μας και τους άλλους και χτίζουμε ένα τεράστιο παγόβουνο βίας μέσα στις καρδιές μας, κορυφή του οποίου είναι η λεκτική και η φυσική βία που βιώνουμε καθημερινά.
Η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας και συνθέτουμε τους εσωτερικούς μας διαλόγους αποτελεί το κύριο μέσο με το οποίο κάνουμε τη ζωή μας έναν εξαντλητικό αγώνα για το “Ποιος έχει δίκιο” αντί να απολαμβάνουμε την αμοιβαία προσφορά και τη συμπόνια.
Η Μη-Βίαιη Επικοινωνία αποτελεί ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να ρίξουμε φως στα συναισθήματα και στην ανάγκες μας και να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε την κοινωνική και ατομική μας πραγματικότητα με τρόπο που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη. 

Ινφο:
Ημερίδα "Αστρολογία - Ψυχολογία - Τέχνη".
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, 5μμ.
Καφενείον "Η ΓΗ", Ξάνθου 22 - Λόφος Φρουρίου, Λάρισα.
Είσοδος ελεύθερη. 
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.