Headlines News :

10.000 Νύχτες.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 12:21 π.μ.

Βόλος.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου παρουσιάζει τη πρεμιέρα της ταινίας «10000 Νύχτες» (Το Καφέ Σαντάν του Βόλου). Μουσικό – ιστορικό ντοκιμαντέρ ανεξάρτητης παραγωγής σε σκηνοθεσία Κώστα Ανέστη. Έτσι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 ραντρβού όλοι στο Σινέ «Αχίλλειον» στο Βόλο και ώρα 21:30. Είσοδος 4€ με ένα ποτήρι κρασί όλους τους θεατές της ταινίας.


Ακολουθεί μετά τη προβολή: Πάρτι πρεμιέρας στο Καφέ Σαντάν (πολυχώρος Τσαλαπάτα) με live και dj sets με μουσικές 60's – 00's.

Μια βραδιά γεμάτη σινεμά, μουσική και εκπλήξεις.
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 9:30μμ προβάλλεται για πρώτη φορά η ταινία «10000 Νύχτες» (Το Καφέ Σαντάν του Βόλου) ένα μουσικό-ιστορικό ντοκιμαντέρ ανεξάρτητης παραγωγής σε σκηνοθεσία Κώστα Ανέστη, στο «σινέ Αχίλλειον» με την υποστήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Όμως τα γεγονότα δεν σταματούν στην αίθουσα του κινηματογράφου! Μετά τη προβολή, αρχίζει η διασκέδαση στο «Πάρτι Πρεμιέρας» στο νέο Καφέ Σαντάν στον πολυχώρο Τσαλαπάτα με ζωντανή μουσική από τη μπάντα του Καφέ Σαντάν και dj sets με μουσικές που αρχίζουν στη δεκαετία του 60 και φτάνουν στο σήμερα!

Βασικοί συντελεστές της ταινίας:

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Κώστας Ανέστης
Παραγωγή: Γιώργος Λάγδαρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Τάσος Νικολάου, Κώστας Καρπίδας, Κώστας Αμυγδαλίτσης, Κώστας Καψαλάς.
Μοντάζ: Αθανασία Ξαφάρα
Ήχος: Γιάννης Εμφιετζίδης
Δ/νση παραγωγής: Τζανέτος Παπαγεωργίου
Post production: KPixel studio.

Η ταινία.
Στις «10000 Νύχτες» το ροκ και το μπλουζ ερμηνευμένα ζωντανά στη σκηνή συναντούν τη τοπική ιστορία. Ο τόπος που συμβαίνει αυτό και ταυτόχρονα το θέμα της ταινίας είναι το Καφέ Σαντάν! Το «παλιό» Καφέ Σαντάν στο Βόλο, στη συμβολή των οδών Ογλ και Κονταράτου (πρώην Ορφέως) το κτήριο του οποίου κατεδαφίστηκε το 2009 αλλά μέχρι τότε και για 28 χρόνια ήταν πόλος έλξης για τους νέους στα χρόνια και την ψυχή, αλλά και χώρος εμφάνισης μεγάλων καλλιτεχνών -ελλήνων και ξένων- καθώς και χωνευτήρι μουσικών, πνευματικών και κοινωνικών ανταλλαγών.

Οι «10.000 νύχτες» είναι ένα ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να αναδείξει τις ανθρώπινες και τις μουσικές πλευρές της ιστορίας ή μάλλον των ιστοριών που συνέβησαν μέσα στο Καφέ Σαντάν από τις αρχές της δεκαετίας του 80 μέχρι και την ημέρα του γκρεμίσματος και εστιάζει κυρίως στις δύο ιδιαιτερότητες του χώρου: τη διάρκεια των 28 χρόνων της ύπαρξης του και το πέρασμα δεκάδων μουσικών και συγκροτημάτων απ το πάλκο του. Το σενάριο της ταινίας καλύπτει τρεις δεκαετίες γεμάτες ζωντανή μουσική σε ένα χώρο που άλλαξε τις ζωές πολλών.

Στη διάρκεια της ταινίας οι δημιουργοί του Καφέ Σαντάν Σπύρος Ποδάρας και Χρίστος Τόλος αφηγούνται την ιστορία του Καφέ Σαντάν και παράλληλα βλέπουμε και ακούμε τις ξεχωριστές αναμνήσεις από ιδιαίτερες στιγμές και σκηνές ροκ που έζησαν εκεί οι κλασσικοί και οι πιο νέοι θαμώνες.

Στη ταινία παρουσιάζεται πολύτιμο αρχειακό υλικό (φωτογραφίες βίντεο, ηχογραφήσεις) από τη πρώτη ως τη τελευταία νύχτα του Καφέ Σαντάν, από ζωντανές εμφανίσεις που άφησαν εποχή(Νικόλας Άσιμος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Μάτζικ ντε Σπελ, Τζον Χάμοντ, Λουϊζιάνα Ρεντ, Μπομπ Μπρόζμαν και πολλοί άλλοι) και φυσικά της «Καφέ Σαντάν Μπάντας» και των μετέπειτα «Νορμάλ».

Γνωστοί καλλιτέχνες που πέρασαν από το Καφέ Σαντάν (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Σπυριδούλα, Διονύσης Τσακνής, Ηλίας Ζάικος κα) αλλά και μουσικοί που πήραν τις αφορμές και τα πρώτα διδάγματα σ αυτόν τον χώρο καταθέτουν τη δική τους εμπειρία και άποψη για το Καφέ Σαντάν.

Τα τελευταία χρόνια - κι αυτή είναι μια τάση που αντανακλάται και στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ - η παράλληλη «μη επίσημη» και μη καταγεγραμμένη ιστορία μιας πόλης αναδεικνύεται μαζί με αυτό που παλιά αναφέρονταν ως «ποπ κουλτούρα» αλλά πια ανήκει στο κύριο ρεύμα του πολιτισμού με αφορμές συναυλιακούς χώρους, γκαλερί, καταστήματα - στέκια κλπ που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη γενικότερη εξέλιξη μιας πόλης ή μιας συνοικίας και άφησαν το στίγμα τους και στις επόμενες γενιές. Η ταινία «10000 Νύχτες» λειτουργεί σε αυτό το πλαίσιο και απευθύνεται όχι μόνο στο βολιώτη θεατή που γνωρίζει το θέμα της αλλά στο σύνολο του κινηματογραφικού κοινού

Πέρα από την υπόθεση της η ταινία έχει κι άλλη μια μοναδικότητα, ιδιαίτερα επίκαιρη: Δεν χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα αλλά είναι ναι ανεξάρτητη παραγωγή φτιαγμένη χάρη στην εθελοντική προσφορά των συντελεστών της, επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου γνωστών, φίλων αλλά και μέχρι τότε άγνωστων που όλοι έδωσαν ένα κομμάτι από το χρόνο τους, τη γνώση και την εμπειρία τους. Το ότι υπάρχει αυτή η ταινία οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς.

Περισσότερα στα:

Το Blog της ταινίας στο ίντερνετ: kafesantanmovie.blogspot.gr
Η σελίδα της ταινίας στο facebook: facebook.com/kafesantanmovie
Το Blog του Συλλόγου φίλων μουσικής Βόλου: volosmusic.blogspot.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.