Headlines News :

Ρίτα Σακελλαρίου.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 1:05 π.μ.

Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια. Γεννήθηκε μια μέρα σαν και αυτή.

Γεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης στις 22 Νοεμβρίου του 1934. Έχασε τον πατέρα της στον εμφύλιο πόλεμο και αναγκάστηκε να παντρευτεί. Από τον γάμο της απέκτησε δυο παιδιά.

Την πρώτη της εμφάνιση έκανε στο Πέραμα όπου την άκουσε ο Στέλιος Χρυσίνης, που της έγραψε τα πρώτα της τραγούδια. Αργότερα συνεργάστηκε με τους Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου.
Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι "Ιστορία μου, Αμαρτία μου" που την έκανε πρώτο όνομα. Γνωστά τραγούδια της είναι επίσης τα "Αν κάνω άτακτη ζωή", "Αυτός, ο άνθρωπος αυτός", "Σώσε με", "Μια ζωή πληρώνω" και άλλα.

Απεβίωσε από καρκίνο στις 6 Αυγούστου του 1999.

Δισκογραφία:
  • 1970 - Κάθε ηλιοβασίλεμα
  • 1971 - Το ξεκίνημα
  • 1973 - Ιστορία μου
  • 1974 - Σε τραγούδια του Γιώργου Μανίσαλη
  • 1976 – Μποέμικα και άλλα
  • 1976 – Πορτραίτα (συλλογή)
  • 1977 – Είναι αλήθεια
  • 1977 – Γιώργος Κατσαρός - Τα παιδιά της πιάτσας (συμμετοχή)
  • 1979 – Ρίτα Σακελλαρίου
  • 1980 - Ρίτα Σακελλαρίου 2
  • 1981 - Παληά ρεμπέτικα και άλλα
  • 1981 - Διάφοροι – Τα λαϊκά της νύχτας (συμμετοχή)
  • 1981 – Τα σουξέ (συλλογή)
  • 1982 – Έχω κι’ εγώ τα δικά μου
  • 1983 – Ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά 2
  • 1983 – Στης νύχτας τα μονοπάτια
  • 1984 – Γόρδιος δεσμός
  • 1984 - Διάφοροι – Τα λαϊκά της νύχτας Νο2 (συμμετοχή)
  • 1985 – 15 Χρόνια Σακελλαρίου (συλλογή)
  • 1985 – Διάφοροι – Τα λαϊκά της νύχτας (συμμετοχή)
  • 1986 - Αρέσω
  • 1987 – 14 Από τα ωραιότερα τραγούδια μου (συλλογή)
  • 1987 – Οι 40άρες = 2 20άρες
  • 1988 - Περιπέτεια
  • 1989 – Αυτός ο έρωτας αυτό τ’ αγόρι
  • 1990 – 20 Μεγάλες επιτυχίες (συλλογή)
  • 1990 – 20 Μεγάλες επιτυχίες Νο2 (συλλογή)
  • 1990 – Κώστας Καπνίσης – Τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο
  • 1990 – Τραγουδώντας τις εποχές 13
  • 1991 – Εγώ η Ρίτα
  • 1991 – Διάφοροι – Κινηματογράφος & Τραγούδι
  • 1992 – Η Ελλάδα όλη θέλει
  • 1993 – Εγώ δεν πάω μέγαρο
  • 1994 – Η Ιστορία μου 1970-1994 (συλλογή)
  • 1994 – Παλιά ρεμπέτικα και άλλα (συλλογή) επανέκδοση
  • 1995/05 – Και ξανά ερωτευμένη
  • 1995 – Τα πρώτα μου τραγούδια 1968-1972 (συλλογή)
  • 1996 – 16 Ζεϊμπέκικα (συλλογή)
  • 1996 - Παλιά ρεμπέτικα και άλλα 2
  • 1996/10 – Τα γλέντια της Ρίτας
  • 1997/06 – Να κρατάμε επαφή
  • 2000/05 – Τα τραγούδια της Ρίτας Νο1 (συλλογή)
  • 2000/05 – Τα τραγούδια της Ρίτας Νο2 (συλλογή)
  • 2003/10 – 36 Μεγάλες επιτυχίες (συλλογή)
  • 2005/04 - Οι 40άρες = 2 20άρες (επανέκδοση)
  • 2005 - Universal Masters Collections (συλλογή)
  • 2006 - Σαράντα χρόνια Ιστορία (συλλογή).
 ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.