Headlines News :

6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 2:50 π.μ.

Λάρισα.

14 - 23 Φεβρουαρίου 2014.

Την πρώτη τους ενημερωτική συνάντηση είχαν σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο η ομάδα διοργάνωσης του 6ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας / artfools, που και φέτος διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την artfools ομάδα πολιτισμού, με τη συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Λάρισας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.


Οργανωτική επιτροπή, κριτικές επιτροπές και εθελοντές αντάλλαξαν απόψεις για την καλύτερη διοργάνωση του Φεστιβάλ και έγινε η κατανομή εργασιών από την πρόεδρο του Φεστιβάλ. Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει γραφείο τύπου που θα προωθεί τα έντυπα, θα επιμελείται των συνεντεύξεων και γενικά θα δίνει πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το γραφείο τύπου θα φιλοξενηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Εξ΄άλλου ορίσθηκαν οι υπεύθυνοι για κάθε εκδήλωση και γενικά μπήκε το πλάνο όλης της διοργάνωσης που φέτος είναι γεμάτη από εκδηλώσεις, καλεσμένους και φυσικά προβολές πολλών ταινιών. ΄Ολες οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο Victoria Cinemas, μία αίθουσα του οποίου θα διατεθεί αποκλειστικά και αφιλοκερδώς για τις προβολές.΄Ετσι εξασφαλίζεται η ποιότητα της προβολής καθώς ο ανακαινισμένος Κινηματογράφος Victoria, στο κέντρο της πόλης διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για ποιοτικές προβολές.

Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών επιφορτίσθηκε με συγκεκριμένα καθήκοντα αποδεικνύοντας ότι το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools έχει ρίζες στους νέους της πόλης που θεωρούν πλέον την επιτυχία του και δική τους υπόθεση. Η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα συνεργασίας και ενθουσιασμού από όλους καθώς ένα μεγάλο βήμα έχει ήδη επιτευχθεί με την πολλή δουλειά και την μεθοδικότητα των μελών του.

Η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Άντα Σαρτζή καλωσόρισε τα νέα μέλη και αναπόλησαν με τα παλιά τις πρώτες διοργανώσεις, τότε που δειλά – δειλά ξεκίνησε και από μικρό νεανικό φεστιβάλ έφτασε σήμερα να είναι Διεθνές, αριθμώντας πολλές ταινίες από Ελλάδα και Εξωτερικό και πάρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Σημαντικό μέρος του Φεστιβάλ αποτελεί το μαθητικό κομμάτι καθώς τα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή από όλη την Ελλάδα είναι πάνω από 30. Πολλά από αυτά έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παρευρεθούν στη Λάρισα για την προβολή της ταινίας τους, αξιοποιώντας την πολιτιστική τους εκδρομή.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του Φεστιβάλ, είναι και το γεγονός ότι πλέον στηρίζεται από τους μεγαλύτερους φορείς της πόλης και πολλοί ιδιώτες βρίσκονται δίπλα στους διοργανωτές. Οι ταινίες του Φεστιβάλ.

Ανακοινώθηκαν οι ταινίες, που μετά από επιλογή, θα προβληθούν στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / artfools που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την artfools με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Λάρισας και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Επιλέχτηκαν για να προβληθούν στο Ελληνικό Διαγωνιστικό 28 από τις 54 ταινίες που έφθασαν στο Φεστιβάλ, και 28 από τις 62 Διεθνείς που δήλωσαν συνολικά συμμετοχή. Οι Ελληνικές συμμετοχές καλύπτουν γεωργαφικά όλη την Ελλάδα, οι δε διεθνείς όλον τον κόσμο. Την αξιολόγηση στην προκριματική φάση έκαναν οι Δημήτρης Βερνίκος σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Χαρτώνας σκηνοθέτης και η Πόλυ Βλάχου, σκηνοθέτις - σεναριογράφος.

H κριτική επιτροπή, ενιαία και για τα δύο κομμάτια του Φεστιβάλ αποτελείται από τους: Δημήτρη Βερνίκο σκηνοθέτη ως πρόεδρο, Ορέστη Ανδρεαδάκη κριτικό κινηματογράφου και Διευθυντή του Φεστιβάλ «Νύχτες πρεμιέρας», Νάνσυ Σπετσιώτη σκηνοθέτη, Φώτη Νατσιούλη φωτογράφο και Αλέξανδρο Χαρτώνα σκηνοθέτη.

Μια δεύτερη επιτροπή από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου που αποτελείται από τους Ανδρέα Τύρο, Πρόεδρο της ΠΕΚΚ,Νέστορα Πουλάκο, Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. της ΠΕΚΚ και Νίκο Αλετρά – Αρτινό μέλος της ΠΕΚΚ, θα απονείμει το δικό της βραβείο στην καλύτερη ελληνική ταινία σύμφωνα με τη δική της κρίση.

Στο μαθητικό μέρος του Φεστιβάλ, Κυριακή πρωί 23 Φεβρουαρίου, πάντα στο Victoria Cinemas θα προβληθούν οι 35 μαθητικές συμμετοχές που και αυτές καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Ελλάδα, ενώ αναμένονται αρκετά σχολεία στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν τόσο τις προβολές όσο και την απονομή.

Το διαγωνιστικό μέρος ξεκινάει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Victoria Cinemas, ο οποίος έχει παραχωρηθεί αφιλοκερδώς για τις προβολές και τα master class του Φεστιβάλ, και τελειώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οπότε θα απονεμηθούν τα βραβεία και θα γίνει και η τελετή λήξης που φέτος θα είναι αφιερωμένη στο τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ το μεγάλο σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Να σημειωθεί ότι ταινίες του Παντελή Βούλγαρη θα προβάλλονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, από τις 17:00 μέχρι και τις 23:00.

Το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, έχει ήδη κλείσει συνεργασίες με Ξενοδοχεία της πόλης της Λάρισας, τα οποία προσφέρουν ελκυστικές τιμές για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, ενώ η πόλη της Λάρισας υπόσχεται στους φίλους δημιουργούς που θα θελήσουν να ταξιδέψουν μέχρις εδώ, ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις και προβολές 10/ήμερο με αποκορύφωση το τετραήμερο του διαγωνιστικού και την τελετή απονομής. Επίσης όπως είναι πλέον γνωστό ένα ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Λάρισα μπορεί να προσφέρει χαλάρωση, ξεκούραση, ξεναγήσεις και οπωσδήποτε ποιοτική ψυχαγωγία.

Πληροφορίες για της ταινίες που θα προβληθούν και για ότι συμβαίνει ή θα συμβεί στο χώρο του Φεστιβάλ, στο: artfoolsvideofestival.gr και στο artfools.gr

 

Τα βραβεία.

Αξιόλογα βραβεία περιμένουν τους νικητές του 6ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας / artfools.


Για τον πρώτο νικητή του ελληνικού τμήματος του 6ο Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, χορηγείται υποτροφία για ένα χρόνο, στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Τabula Rasa (αξίας 2.650€) και με δυνατότητα on line παρακολούθησης.

Σε συνεργασία του 6ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας / artfools και του Φεστιβάλ του Μπορντό της Γαλλίας, η πρώτη ταινία του Διαγωνιστικού «Ελληνικό μυθοπλασίας» θα συμμετάσχει χωρίς προεπιλογή σ΄αυτό και θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Μπορντό του επόμενου Οκτωβρίου. Να σημειώσουμε ότι την επικοινωνία με τα Διεθνή Φεστιβάλ έχει αναλάβει η συνεργάτις του Φεστιβάλ Σοφία Γουργουλιάνη και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ.

Για τον πρώτο νικητή του Ελληνικού Διαγωνιστικού Μυθοπλασίας, επίσης υπάρχει μια δωροεπιταγή από την εταιρεία πληροφορικής compuland, την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε είδος από το κατάστημα της εταιρείας στη Λάρισα.

Για τον πρώτο νικητή του μαθητικού ένα tablet χορηγία του καταστήματος public Λάρισας.

Για το δεύτερο νικητή προσφέρεται ένα σεμινάριο σεναριογραφίας με τον Παναγιώτη Καποδίστρια (αξίας 670€) και πάλι από το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής, Τabula Rasa. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το εργαστήρι στο tabula.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.